Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «Ζούγκλα» του Καλαί στις φλόγες – Το τέλος του «βρετανικού ονείρου» για χιλιάδες μετανάστες (Vids)

Newsbomb

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε στη «Ζούγκλα του Καλαί» στη Γαλλίαεν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών της γαλλικής κυβέρνησης να εκκενώσει και να κατεδαφίσει το τεράστιο αυτοσχέδιο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών.

Σκηνές χάους και απόγνωσης εκτυλίχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Καλαί, μετά την επανεκκίνηση των εργασιών κατεδάφισης του καταυλισμού την Τρίτη (25/10) το απόγευμα. Οι μετανάστες που αντιτίθενται στην κατεδάφιση του χώρου φέρονται να έβαλαν φωτιά στις σκηνές και στα παραπήγματα που τους «φιλοξενούσαν» σχεδόν δυο χρόνια και συνάμα στις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο με τις οποίες ζούσαν.

Μια ομάδα περίπου 20 εργατών είχε ήδη ξεκινήσει από το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου να κατεδαφίζει με αργούς ρυθμούς για δεύτερη ημέρα τα παραπήγματα στον καταυλισμό της «Ζούγκλας» του Καλαί χρησιμοποιώντας βαριοπούλες αλλά και τα χέρια τους, ενώ σε κοντινή απόσταση από το σημείο βρίσκονταν εν αναμονή δύο μικρές μπουλντόζες.

Κατά η διάρκεια της ημέρας μεγάλη πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στο βόρειο τμήμα της «Ζούγκλας» και μαύροι καπνοί κάλυψαν την περιοχή. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να τεθεί υπό έλεγχο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανές ανθρώπινες απώλειες.