Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Συγκλονιστικό βίντεο-μήνυμα κατά του ISIS

Newsbomb

Ένα βίντεο στα αραβικά το οποίο απευθύνει έκκληση για τον εορτασμό του Ραμαζανιού «με αγάπη, όχι με τρόμο» έχει γίνει viral στο YouTube με σχεδόν τρία εκατομμύρια προβολές σε μόλις τέσσερις ημέρες.

Το βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Ραμαζανιού που ξεκίνησε στις 26 Μαΐου κατηγορεί του τζιχαντιστές ότι έχουν «γεμίσει τα νεκροταφεία με παιδιά».

Το βίντεο ξεκινά με τα συγκινητικά λόγια ενός παιδιού που απευθύνεται στους τρομοκράτες: «Θα πω τα πάντα στον Θεό. Ότι γεμίσατε τα νεκροταφεία με παιδιά και αδειάσατε τα σχολικά μας θρανία».

Καθώς το παιδί μιλάει, το βίντεο δείχνει έναν άνδρα να ετοιμάζει μια ζώνη αυτοκτονίας, ενώ στη συνέχεια εισέρχεται σε ένα λεωφορείο μέσα στο οποίο φαινομενικά σκοπεύει να ανατιναχθεί, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα που κρατά ένα παιδί, λέγοντας ότι ο Αλλάχ «είναι ο δημιουργός της ζωής», ενώ οι τρομοκράτες φέρνουν το θάνατο.

Τέλος, το βίντεο δείχνει ένα νεαρό αγόρι που μοιάζει με τη χαρακτηριστική φωτογραφία του παιδιού που είναι καλυμμένο από στάχτη έπειτα από έκρηξη βόμβας στο Χαλέπι, η εικόνα του οποίου είχε γίνει γνωστή σε όλο τον κόσμο τον Αύγουστο του 2016.