Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - Σοκ: Η στιγμή της εκτέλεσης των τριών μακελάρηδων του Λονδίνου (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Newsbomb

Ειδήσεις - Επίθεση Λονδίνο:Βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος δόθηκε στη δημοσιότητα στο οποίο καταγράφεται η συγκλονιστική στιγμή της λυσσαλέας επίθεσης των τριών τζιχαντιστών με μαχαίρια εναντίον διερχόμενων πολιτών στην περιοχή Μπόροου Μάρκετ του Λονδίνου, καθώς και η άμεση επέμβαση αστυνομικών στο σημείο και την αιματηρή μάχη που ακολούθησε, το βράδυ του Σαββάτου 3 Ιουνίου.

Στο βίντεο, χωρίς ήχο, οι τρεις φανατικοί ισλαμιστές εμφανίζονται να επιτίθενται ξαφνικά ο ένας μετά τον άλλον εναντίον ανύποπτού άνδρα στην οδό Στόνει. Την ίδια στιγμή που ο άνδρας έχει πέσει στο έδαφος και δέχεται τα χτυπήματα των δραστών εμφανίζεται περιπολικό από το οποίο εξέρχονται τρεις οπλισμένοι αστυνομικοί. Ακολουθεί μάχη σώμα με σώμα, καθώς όπως φαίνεται οι τζιχαντιστές αρνούνται να παραδοθούν και από τους πυροβολισμούς (περίπου 50) που ακολουθούν, οι τρεις ισλαμιστές πέφτουν νεκροί στο έδαφος.

london terror attack

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουνίου, οι τρεις τρομοκράτες Rachid Redouane, Youssef Zaghba και Khuram Shazad Butt οδήγησαν ένα φορτηγό με μεγάλη ταχύτητα χτυπώντας διερχόμενους περαστικούς στη Γέφυρα του Λονδίνου. Μετά τη συντριβή του οχήματος στο οποίο επέβαιναν, οι τζιχαντιστές εγκατέλειψαν το φορτηγό και έσπευσαν με τα πόδια στην κοντινή περιοχή Μπόροου Μάρκετ μαχαιρώνοντας πολίτες με κουζινομάχαιρα. Από την επίθεση σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι και 48 τραυματίστηκαν. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι κατάφερε να σκοτώσει τους επιτιθέμενους εντός οκτώ λεπτών από τη λήψη των πρώτων τηλεφωνικών αναφορών για την επίθεση.

4114816900000578 4582194 The bodies of the two other men including Redouane believed to b a 69 1496865142897

Σύμφωνα με τον Μαρκ Ρόουλι, ανώτερο αξιωματικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, «οι ένοπλοι αστυνομικοί αντέδρασαν πολύ γρήγορα και με γενναιότητα και ήλθαν αντιμέτωποι με τους τρεις άνδρες υπόπτους, τους οποίους πυροβόλησαν και σκότωσαν στο Μπόροου Μάρκετ».

413633E800000578 4582194 image a 94 1496870105960

«Οι ύποπτοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς που τους πυροβόλησαν μέσα σε οκτώ λεπτά από την πρώτη κλήση. Οι ύποπτοι φορούσαν γιλέκα που έμοιαζαν να περιέχουν εκρηκτικά, αλλά αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήσαν ψεύτικα», πρόσθεσε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από Russia Today, Daily Mail, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)