Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Sam Cox: Ο άνθρωπος που έκανε διάσημα τα doodles (Vid)

Newsbomb

«Από πολλά έργα τέχνης λείπει η αίσθηση του χιούμορ» λέει ο 23χρονος καλλιτέχνης Σαμ Κοξ.

Περιγράφει τη δική του τέχνη ως «OCD - Obsessive Compulsive Drawing (εμμονική, παθολογική ζωγραφική». Κι όχι άδικα. Ξεκίνησε με το να «μουτζουρώνει» τα πάντα, από τα σχολικά βιβλία μέχρι τα έπιπλα του σπιτιού των γονιών του. Αλλά αυτό, με τα χρόνια, εξελίχθηκε στην DoodleLand, τη Χώρα των «Μουτζούρων», και στις συνεντεύξεις που δίνει κοπιάζει να εξηγήσει ότι αυτό το μέρος με τον πάλλευκο χώρο και τις άπειρες δυνατότητες να τον «μουτζουρώνεις» είναι μια πραγατικότητα.

Ο Σαμ έχει «μουτζουρώσει» για πελάτες όπως το MTV ή η Adidas. Το ύφος του είναι, πλέον, διακριτό: παχιές μαύρες γραμμές σε λευκό φόντο, παράξενα σύμβολα, περίεργες φιγούρες και περίπλοκες σκηνές. «Είναι διασκεδαστικό να μπορείς να ζωγραφίζεις και να δημιουργείς τον δικό σου κόσμο, και καμιά φορά είναι κι αστείο. Δεν φοβάμαι αυτούς που με περιγελούν ή που δεν το "πιάνουν"» εξομολογείται.

Ονειρεύεται να καλύψει με τα σκαριφήματά του μια «γιγάντια λευκή έπαυλη» ή ένα «θεματικό πάρκο DoodleLand, στο οποίο τα πάντα θα έχουν "μουτζουρωθεί" και φιγούρες από το πινέλο μου θα τρέχουν ένα γύρω».

Σαμ Κοξ έχει ενδιαφέρον η «χώρα» σου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters