Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα υδρογόνου - Ο πλανήτης σε κίνδυνο: Τι είναι και γιατί τη φοβούνται όλοι (Vid)

Newsbomb

Οι βόμβες υδρογόνου είναι τα πιο ισχυρά όπλα που έχουν κατασκευαστεί, εξηγεί ο Πάντι Ρίγκαν καθηγητής φυσικής στο πανεπιστήμιο του Σάρεϊ.

Η Βόρεια Κορέα είχε ισχυριστεί ότι είχε πραγματοποιήσει δοκιμή μιας βόμβας υδρογόνου τον Οκτώβριο του 2016, όμως κάτι τέτοιο δεν είχε επιβεβαιωθεί.

«Μια κανονική πυρηνική βόμβα έχει ισχύ ίση με αυτή 10.000 τόνων εκρηκτικών TNT. Οι βόμβες υδρογόνου είναι τουλάχιστον 10 φορές πιο ισχυρές», σύμφωνα με τον Ρίγκαν.

Νωρίτερα σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας μετέδωσε ότι η χώρα ανέπτυξε ένα νέο, πιο προηγμένο πυρηνικό οπλικό σύστημα με «μεγάλη καταστρεπτική ισχύ» κι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιθεώρησε αυτή τη βόμβα υδρογόνου, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στην κεφαλή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM).

Η ισχύς της βόμβας υδρογόνου μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες κιλοτόνους, η πυροδότησή της μπορεί να γίνει και σε μεγάλο υψόμετρο, ενώ η εγχώρια παραγωγή αυτού του θερμοπυρηνικού όπλου σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα είναι σε θέση να παράγει πυρηνικά όπλα κατά βούληση, ανέφερε το KCNA.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για την πυρηνική δοκιμή που η Βόρεια Κορέα φέρεται να πραγματοποίησε.

Πηγή: BBC, APE-MPE, Reuters