ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία Grenfell Tower: Ενδεχόμενο διώξεων για ανθρωποκτονία – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Τραγωδία Grenfell Tower: Ενδεχόμενο διώξεων για ανθρωποκτονία – Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές

Το ενδεχόμενο διώξεων για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κατά των υπευθύνων της τραγωδίας στον Grenfell Tower, οι οποίοι σε αυτή την περίπτωση θα φυλακιστούν, εξετάζει η βρετανική αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των διωκτικών αρχών, εξετάζονται επίσης οκτώ υποθέσεις απάτης, που αφορούν σε ανθρώπους οι οποίοι διεκδίκησαν χρήματα μετά την τραγωδία και τέσσερις πιθανές κλοπές από τα διαμερίσματα που βρίσκονται στους κάτω ορόφους του πύργου, ενώ βρισκόταν υπό 24ωρη φύλαξη.

Επίσης, οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των θυμάτων της τραγωδίας της 14ης Ιουνίου ίσως μειωθεί σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 80 νεκρούς, μετά από ανακτήσεις που έγιναν από τον πύργο, τον αριθμό των ταυτοποιήσεων και αποδεικτικά βίντεο από τη νύχτα της καταστροφής, αναφέρει ο Independent.

Περίπου 60 από τους 80 ανθρώπους που εκτιμάται πως σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς έχουν επισήμως αναγνωριστεί, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, συμπληρώνοντας ότι ο ακριβής αριθμός δεν μπορεί να γίνει γνωστός έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Η αστυνομία, ερευνά επίσης 31 εκατομμύρια έγγραφα και 2.500 στοιχεία ως μέρος της έως τώρα έρευνας, ενώ εξετάζει 336 οργανισμούς που σε κάποιο βαθμό εμπλέκονται με την κατασκευή, την ανακαίνιση και το μάνατζμεντ του κτηρίου.

Σχετικές ειδήσεις