Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η Ελληνίδα μοντέλο που συνελήφθη με 2,6 κιλά κοκαΐνης (pics+vid)

Newsbomb

«Γερή μπάζα» για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών θέλησε να κάνει γνωστή Ελληνίδα μοντέλο. Όμως, προσγειώθηκε… απότομα στο διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, όπου οι Αρχές εντόπισαν στο σακίδιό της 2,6 κιλά κοκαΐνης, η αξία της οποίας ξεπερνά τα 300.000 δολάρια!

Η είδηση της σύλληψης της Ε.Μ. έσκασε σαν «βόμβα» στον ελληνικό χώρο της μόδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Espresso», η 19χρονη είχε καταφέρει να εισχωρήσει για τα καλά στα διεθνή κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Στο Χονγκ Κονγκ έφτασε με πτήση από την Αιθιοπία. Όταν την κάλεσαν για έλεγχο οι τελωνειακοί και έψαξαν το σακίδιο πλάτης που είχε μαζί της, βρήκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες θήκες τα 2,6 κιλά κόκας.

Ο τελικός προορισμός των ναρκωτικών δεν έχει γίνει για την ώρα γνωστός, ωστόσο πληροφορίες των Μέσων της Κίνας, επικαλούμενες πηγές των διωκτικών Αρχών αναφέρουν: «Πιστεύουμε ότι τα κατασχεθέντα ναρκωτικά ήταν για τοπική κατανάλωση. Προφανώς, οι έμποροι ναρκωτικών προσπάθησαν να εφοδιαστούν εν όψει των εορτών που πλησιάζουν».

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για την τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο τις τελευταίες ημέρες για μεταφορά κοκαΐνης και για το λόγο αυτό γίνεται έρευνα για να εξακριβωθεί αν όλες τους είχαν στρατολογηθεί από το ίδιο καρτέλ ναρκωτικών.

Η Ελληνίδα μοντέλο οδηγήθηκε στο Δικαστήριο του Δυτικού Kowloon, όπου και αρνήθηκε την καταβολή εγγύησης και κρίθηκε προφυλακιστέα μέχρι τη δίκη, η οποία ορίστηκε για τις 14 Φεβρουάριου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Κίνας, όσοι συλλαμβάνονται για κατοχή ή μεταφορά ναρκωτικών μπορεί να έρθουν αντιμέτωποι ακόμη και με ισόβια, ενώ όσοι πιαστούν να είναι χρήστες οδηγούνται υποχρεωτικά σε δημόσια κλινική απεξάρτησης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του μοντέλου στη gallery του Newsbomb.gr: