Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: Τούρκοι εθνικιστές εισέβαλαν στην Αγία Σοφία για να προσευχηθούν - Δείτε βίντεο

Newsbomb

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα από την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, ακραίοι Τούρκοι εθνικιστές, παρακλάδι των «Γκρίζων Λύκων» εισέβαλαν στον ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό -όπως δηλώνουν στη σελίδα τους στο Facebook- να προσευχηθούν, αντιδρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για οπαδούς της εθνικιστικής οργάνωσης Alperen, οι οποίοι εισέβαλαν στον βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας με στόχο να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο, πραγματοποιώντας εκεί την ισλαμική προσευχή, ως διαμαρτυρία στην πρόσφατη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τις ΗΠΑ, έπειτα από την απόφαση Τραμπ να μεταφέρει εκεί την αμερικανική πρεσβεία.

Όπως αναφέρει η τουρκική ενημερωτική ιστοσελίδα Haberturk και αποτυπώνεται στο σχετικό βίντεο, οι ακροδεξιοί προσήχθησαν από την αστυνομία πριν προλάβουν να ολοκληρώσουν τη δράση τους, ωστόσο μετά τον έλεγχο των στοιχείων τους αφέθησαν ελεύθεροι.

Δείτε επίσης πρόσφατο βίντεο (Οκτώβριος 2017) από ανάλογη εισβολή εθνικιστών και την προσευχή μουσουλμάνων στο ιερό του ναού της Αγίας Σοφίας.