Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Στo αίμα βάφτηκε η Γάζα: Ισραηλινοί δολοφόνησαν Παλαιστίνιους διαδηλωτές (Vid)

Newsbomb

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα (15/12) από πυρά Ισραηλινών στη λωρίδα της Γάζας, ενώ συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Ο Γιάσερ Σόκαρ, 32 ετών, ήταν ο πέμπτος Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε στη λωρίδα της Γάζας, είτε από Ισραηλινούς που πυροβολούν από την άλλη πλευρά του συνοριακού φράχτη είτε από αεροπορικές επιδρομές, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τραμπ στις 6 Δεκεμβρίου.

Πριν από λίγο το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε τον θάνατο και δεύτερου Παλαιστινίου σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα, του Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, 29 ετών.

5a33e444fc7e933e058b4567

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μετέδωσε πως περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Γάζα και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, επικαλούμενο αξιωματούχους στον τομέα της υγείας, καθώς συνεχίζονται για δεύτερη εβδομάδα οι διαδηλώσεις για την αναγνώριση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μέλη των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας είπαν πως πυροβόλησαν έναν άνδρα ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι έναν συνάδελφό τους. Φωτογράφοι του Ρόιτερς που είδαν τον τραυματισμένο Παλαιστίνιο είπαν πως κρατούσε ένα μικρό μαχαίρι και φορούσε κάτι που έμοιαζε με ζώνη εκρηκτικών.

5a33392afc7e93a6258b456c

Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν πως άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες στη Δυτική Όχθη. Άλλοι 38 τραυματίστηκαν στα σύνορα της λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, περίπου 2.500 Παλαιστίνιοι έλαβαν μέρος σε ταραχές στη Δυτική Όχθη, βάζοντας φωτιά σε λάστιχα και εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον στρατιωτών και της συνοριακής αστυνομίας. Οι δυνάμεις της τάξης ανέλαβαν να διαλύσουν τις ταραχές, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

5a33392afc7e93a6258b456b

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν κατά μήκος των συνόρων με τη λωρίδα της Γάζας, όπου διαδήλωσαν 3.500 Παλαιστίνιοι.

«Στη διάρκεια των βίαιων ταραχών στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον των κύριων υποκινητών», ανέφερε ο στρατός.

Εξάλλου, σχεδόν κάθε βράδυ Παλαιστίνιοι μαχητές εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ χωρίς να προκαλούν απώλειες. Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε αντίποινα είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ενόπλων της Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters