Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

The Post: Δείτε το τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας του Σπίλμπεργκ με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς

Newsbomb

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ "The Post" δεν είναι απλά μια ιστορία του 1971 για την ελευθερία του Τύπου ή τη θέση των γυναικών στους εργασιακούς χώρους. Θέτει σημαντικά ζητήματα σχετικά με τις ΗΠΑ του σήμερα, επισημαίνει ο πρωταγωνιστής της Τομ Χανκς.

«Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πατριωτική ταινία που θέτει το ερώτημα "ποια είναι η κατάσταση της Αμερικής;"», είπε ο Χανκς σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με αφορμή την παγκόσμια πρεμιέρα που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ.

Είναι μια ταινία που πραγματεύεται τη «θέση των γυναικών και την ισότητα στους χώρους εργασίας… Σαφώς έχει να κάνει με την κληρονομιά του πολέμου του Βιετνάμ και ποιο ήταν το αποτέλεσμα της 40ετούς πολιτικής στις ίδιες τις ΗΠΑ. Και έχει επίσης να κάνει με τη δημοσιογραφική ακεραιότητα των ανθρώπων που δεν αντιλαμβάνονται (τη δημοσιογραφία) ως την εργασία τους, αλλά ως ευθύνη να βγουν έξω και να ανακαλύψουν την αλήθεια» περιέγραψε ο διάσημος ηθοποιός.

Με πρωταγωνιστές τον Τομ Χανκς, που υποδύεται τον δημοσιογράφο της Washington Post Μπεν Μπράντλι, και τη Μέριλ Στριπ ως την εκδότρια της Washington Post Κάθριν Γκράχαμ, η ταινία "The Post" πραγματεύεται την μάχη των εφημερίδων το 1971 να εκδώσουν τα απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου, που είχαν διαρρεύσει, και αποκάλυπταν την παραπλανητική περιγραφή της αμερικανικής κυβέρνησης για τον Πόλεμο του Βιετνάμ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σημείωσε ότι βιάστηκε να τελειώσει την ταινία προκειμένου να προβληθεί σε διάστημα 1 έτους διότι οι παραλληλισμοί μεταξύ του 1971 και του 2017 είναι «τρομαχτικά όμοιοι».

Η ταινία, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους αμερικανικούς κινηματογράφους την 22α Δεκεμβρίου, κυκλοφορεί σε μια χρονική περίοδο όπου τα ΜΜΕ στοχοθετούνται από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης επισήμανε ότι το θέμα της ελευθερίας του Τύπου ξεπερνά κάθε κυβέρνηση.

«Όλοι εμπλέκονται σε έναν ανταγωνισμό με τα ΜΜΕ, με τον Τύπο. Ο Ομπάμα το έκανε. Ο Μπους το πέρασε, ο Κλίντον το ίδιο. Η νυν διοίκηση το κάνει» τόνισε.

Το "The Post" προτάθηκε αυτήν την εβδομάδα για έξι Χρυσές Σφαίρες και θεωρείται από τα φαβορί των υποψηφιοτήτων των βραβείων Όσκαρ, που αναμένεται να ανακοινωθούν τον Ιανουάριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters