Ίλιγγος: Αυτό είναι το πιο απότομο τελεφερίκ στον κόσμο! (pics+vid)

Video 1

Άνοιξε στις Άλπεις!

Έπειτα από πέντε χρόνια κατασκευής, η Ελβετία μπορεί να υπερηφανεύεται γα το πιο... απότομο τελεφερίκ στον κόσμο!

Το κόστους 52.000.000 ελβετικών φράγκων (περίπου 48.000.000 ευρώ) Schwyz-Stoos-Bahn τέθηκε σε λειτουργία το Σάββατο (16/12) και δόθηκε στην κυκλοφορία στη διάρκεια ανοιχτής για το κοινό εκδήλωσης την Κυριακή.

Σύμφωνα με τα ελβετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το τελεφερίκ μπορεί να σκαρφαλώσει σε απότομες πλαγιές κλίσης 110%.

Από το σταθμό στην κοιλάδα Schlattli, κοντά στην πόλη Schwyz, στο ορεινό χωριό Stoos, ανεβαίνει 744 μέτρα κάθετα, σε μια διαδρομή μήκους 1.738 μέτρων με ταχύτητα 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Neue Zurcher Zeitung». Υπάρχουν περισσότερα από 500 τελεφερίκ στην Ελβετία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπερσύγχρονος επικλινής σιδηρόδρομος δεν εξυπηρετεί μόνο τη μεταφορά τουριστών - είναι επίσης σανίδα σωτηρίας για τους περίπου 150 κατοίκους που διαμένουν στο χωριό Stoos όλο το χρόνο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt».

Ένα σύστημα ρύθμισης της οριζόντιας κλίσης επιτρέπει στους επιβαίνοντες να παραμένουν σε οριζόντια θέση την ώρα που το τελεφερίκ κινείται, ανεξάρτητα από το πόσο απότομες είναι οι διαδρομές στην πλαγιά. Αυτό οφείλεται και στις καμπίνες, οι οποίες έχουν το κυλινδρικό σχήμα βαρελιών και πάντα προσαρμόζονται στην πλαγιά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Δείτε το βίντεο!

PHOTO GALLERY