Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Viral στα ρωσικά media η συναυλία του Νταλάρα για την Ελλάδα στη Μόσχα – Δείτε ολόκληρη τη συναυλία

Newsbomb

Περισσότεροι από 1.500 τυχεροί παρακολούθησαν τη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στη Μόσχα, ανάμεσά τους εκατοντάδες παράγοντες του ρωσικού και ελληνικού τουρισμού, στελέχη, διευθυντές και ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων και οργανισμών, πολυάριθμοι ξένοι πρέσβεις, κυβερνητικά στελέχη της Ρωσίας, Ρώσοι πολίτες και ομογενείς.

Η συναυλία -πραγματική «διαφήμιση» για την Ελλάδα- στη Συνοδική Αίθουσα του καθεδρικού ναού της Μόσχας, δίπλα στο Κρεμλίνο, διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και τον ΕΟΤ και αποτέλεσε τον πανηγυρικό εορτασμό του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας.

Τα ρωσικά media και τα κοινωνικά δίκτυα «πλημμύρισαν» με αναφορές στη συναυλία, τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνορωσική φιλία, την ιδανικότερη στιγμή, λίγο πριν το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Περισσότερες από 70 ήταν οι αναφορές στο ρωσικό Τύπο. Η μουσική κοινή γνώμη της ρωσικής πρωτεύουσας συνεχίζει να συζητά τη μοναδική και ιστορική πλέον συναυλία του κορυφαίου Έλληνα ερμηνευτή.

Η εκδήλωση με αφορμή τον ελληνικό τουρισμό μετεξελίχθηκε σε «κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, που αποτελεί παρακαταθήκη για παρόμοιες συναυλίες, τις οποίες αποζητά το ρωσικό κοινό», σύμφωνα με δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Πάβελ Οφσιάνικοφ, κορυφαίου μαέστρου της Ρωσίας, επί πολλά χρόνια επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας του Κρεμλίνου, που έχει επανειλημμένως συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Γ. Νταλάρα.

Πολυάριθμα ήταν σε ρωσικά media και κοινωνικά δίκτυα τα εγκωμιαστικά σχόλια για την κορυφαία εκδήλωση του ελληνορωσικού έτους τουρισμού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η γνώμη του μέγιστου Ρώσου μουσικοκριτικού Βαντίμ Πονομαριόφ, ο οποίος εξήρε στον εξειδικευμένο ρωσικό διαδικτυακό κόμβο newsmuz.com όχι μόνο τον επαγγελματισμό και το «σιντριβάνι αυτοσχεδιασμών» των Ελλήνων μουσικών, που μετέτρεψαν το κοινό της αίθουσας σε χορωδία τους. Περιέγραψε τη συναυλία ως «εμφάνιση ενός μεγάλου μετρ, μια πράξη υψηλής τέχνης», εκφράζοντας την ευχή να προκύψουν σύντομα στη Ρωσία και νέες συνεργασίες του Γ. Νταλάρα με συμφωνικές της ορχήστρες, αλλά και περισσότερες συναυλίες Ελλήνων ερμηνευτών ενώπιον του διψασμένου για ελληνική μουσική ρωσικού κοινού.

Μεταξύ των καλεσμένων, που στο τέλος σηκώθηκαν κι άρχισαν να χορεύουν μπροστά στη σκηνή και περιμετρικά της πλατείας του θεάτρου, γεγονός πρωτοφανές για τα μουσικά χρονικά της ρωσικής πρωτεύουσας, βρέθηκαν επίσης κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας, Κυβερνήτες και περιφερειάρχες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, δημοσιογράφοι και ανταποκριτές ξένου Τύπου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς.

H επανεμφάνιση του Γ. Νταλάρα με πολυμελές σχήμα σε μια άκρως συμβολική μουσική σκηνή της Μόσχας και μάλιστα μετά από δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, κατέστη δυνατή χάρη στις χορηγίες της Aegean Airlines, του τουριστικού ομίλου Mouzenidis Travel, της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και του Rodos Palace.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters