Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή - Σκληρό βίντεο: Ακροβάτης του Cirque du Soleil πέφτει στο κενό και σκοτώνεται

Newsbomb

Σοκαρισμένοι οι θεατές παρακολουθούν τον έμπειρο ακροβάτη Γιαν Αρνό να πέφτει, κατά τη διάρκεια της παράστασης στην Τάμπα της Φλόριντα, από ύψος πέντε μέτρων και να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ο 38χρονος Γιαν Αρνό, που ήταν επί 15 χρόνια μέλος του «Τσίρκου του Ήλιου» σκοτώθηκε κατά την παρουσίαση της παράστασης Volta, την οποία το τσίρκο στην ιστοσελίδα του χαρακτηρίζει ως «περιπετειώδη».

Η τραγική στιγμή καταγράφηκε από κάμερα θεατή και στα πλάνα που θα δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φαίνεται ο Αρνό να αιωρείται χωρίς προστατευτικό δίκτυ αρκετά μέτρα πάνω από το έδαφος. Κι ενώ όλα κυλούν σύμφωνα με τις οδηγίες της παράστασης, ξαφνικά σε μία από τις ταλαντώσεις που εκτελεί, χάνει, για άγνωστο λόγο, τη λαβή και καταλήγει με απίστευτη δύναμη στο έδαφος.

Στα πλάνα αμέσως μετά την σοκαριστική πτώση του ακροβάτη οι υπεύθυνοι ασφαλείας του χώρου προσπαθούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον 38χρονο, αλλά τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που δυστυχώς άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

«Όλο το Cirque du Soleil είναι σοκαρισμένο. Ο Γιάν ήταν μαζί μας για πάνω από 15 χρόνια και όλοι τον αγαπούσαμε. Τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε δίπλα στην οικογένειά του αλλά και τους συντελεστές της παράστασης Volta προκειμένου όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες αυτές στιγμές» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του θεάματος Ντανιέλ Λαμάρ.