Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιο είναι το βίντεο - ντοκουμέντο που θα παρουσιάσει σήμερα ο Ερντογάν στη Βάρνα;

Newsbomb

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Ειδήσεις: Μετά τοπροχθεσινό παραλήρημα για τη μεγάλη Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλεαπό την Τραπεζούντα την Κυριακή (25/3) απειλητικό μήνυμα προς την ΕΕ, ενόψει της Συνόδου Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βάρνα της Βουλγαρίας σήμερα Δευτέρα 26 Μαρτίου.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι «η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως για τα όσα την κατηγορούν, ο ίδιος έχει «βίντεο που τα αντικρούουν».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, πρόκειται να το προσκομίσει στη Σύνοδο σήμερα Δευτέρα, καθώς «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων».

2018 2F03 2Fafrin patlama 2

Αν και το περιεχόμενο του βίντεο που ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του δεν είναι γνωστό, «όλως τυχαίως» το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσιεύει ένα βίντεο, που σύμφωνα με το δημοσίευμα που το συνοδεύει, περιέχει εικόνες από επίθεση των Κούρδων του YPG εναντίον καταφυγίου στο χωριό Maryamayn στο Αφρίν της Συρίας στις 9 Μαρτίου, από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άμαχοι.

Παρά το γεγονός ότι δεν προκύπτει από πουθενά ο εν λόγω ισχυρισμός του πρακτορείου γίνεται αντιληπτό ότι είτε αυτό είναι ένα από τα βίντεο με τα οποία απειλεί ο Ερντογάν την ΕΕ στην προσπάθεια του να δικαιολογήσει τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας κατά αμάχων στη Συρία, είτε θα είναι κάτι σαν κι αυτό.

2018 2F03 2Fafrin patlama 1

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου, ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.

Σε ρόλο που παραπέμπει σε φυσιογνωμία στυγνού δικτάτορα και θυμίζει τα πλέον «μαύρα» καθεστώτα που στιγμάτισαν με τις αποφάσεις και τις ενέργειές τους τον εικοστό αιώνα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιδιώκει με απροκάλυπτο τρόπο να επαναφέρει τον τουρκικό μεγαλοϊδεατισμό, με απειλές, τελεσίγραφα και φωνές, μα πάνω απ’ όλα με σκληρές απαιτήσεις.

Παρά το αυστηρό μήνυμα που του έστειλε την Παρασκευή (23/03) το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και παρά τις αυστηρές συστάσεις των ΗΠΑ προς την Άγκυρα να εγκαταλείψει την οδό των προκλήσεων, ο «σουλτάνος» επιμένει να βάλλει κατά πάντων, απειλώντας ακόμη και με αιματοκύλισμα στο όνομα της «Μεγάλης Τουρκίας»!

Υπό το βαρύ αυτό κλίμα, θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα της Βουλγαρίας η ευρωτουρκική συνάντηση, με τον Τούρκο πρόεδρο να εμφανίζεται, κατά πληροφορίες, έτοιμος να απαιτήσει με περίσσεια υπεροψία και νέα «μπαξίσια» από την Ευρώπη των 27.

Απειλές και ύβρεις

Εν τω μεταξύ, το Σάββατο (24/03) και χωρίς την παραμικρή διάθεση να ρίξει τους τόνους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε για μία ακόμη φορά ρητορική μίσους και ακραίου φανατισμού, δίνοντας ρεσιτάλ παραληρήματος δίχως τέλος και προς πάσα κατεύθυνση.

Μιλώντας λοιπόν στη Σαμψούντα, μπροστά σε συγκεντρωμένο πλήθος που παραληρούσε, ο «Σουλτάνος» έκανε επίδειξη της μεγαλομανίας του, κάνοντας λόγιο για «μεγάλη και ισχυρή Τουρκία» που «για να οικοδομήσουμε, αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές ή θα πάρουμε ζωές».

Παράλληλα, ο Ερντογάν, μετά την κατάληψη του Αφρίν, δεν δίστασε να απειλήσει ξανά με νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια να ακουστούν οι ιαχές πολέμου ως τα πέρατα της Δύσης. Το όραμά του μάλιστα για τη μεγάλη, όπως την ονειρεύεται Τουρκία, απαιτεί… αιματοκύλισμα.

«Τη μεγάλη (ισχυρή) Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε. Αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας. Αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος λίγες μόλις ώρες μετά την καταδίκη της ΕΕ για τις ενέργειές του σε Συρία και... Ελλάδα, ορμώμενος από την πρόσφατη κατάληψη της περιοχής του Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και τους συμμάχους τους, Σύρους αντάρτες.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση», συμπλήρωσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν, για να καταλήξει:

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αισθήματα του λαού. Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε».