Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιοννγκ Ουν και το μυστηριώδες πράσινο τραίνο στο Πεκίνο (Vids)

Newsbomb

Ένα τραίνο στο οποίο πιστεύεται ότι επιβαίνει ο ηγέτης της Βόρειας ΚορέαςΚιμ Γιονγκ Ουν αναχώρησε σήμερα (27/3) από το Πεκίνο.

Η άφιξη ενός ειδικού τραίνου από τη Βόρεια Κορέα στο Πεκίνο χθες Δευτέρα είχε τροφοδοτήσει εικασίες ότι ο Κιμ ενδέχεται να πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στην Κίνα.

Ιαπωνικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από το τραίνο αυτό, το οποίο έχει πράσινα βαγόνια με κίτρινες ρίγες, να φτάνει στο Πεκίνο εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Το τραίνο πέρασε από την κινεζική πόλη Ναντόνγκ, που βρίσκεται στη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα, την Κυριακή, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο Kyodo.

Ο ιστότοπος Blommberg μετέδωσε, επικαλούμενο τρεις ανθρώπους που έχουν γνώση της υπόθεσης, ότι ο Κιμ όντως πραγματοποίησε μυστική επίσκεψη στο Πεκίνο, την πρώτη του μετά τον θάνατο του πατέρα του Κιμ Γιονγκ-Ιλ το 2011.

Παρά τις στενές σχέσεις μεταξύ Βόρειας Κορέας και Κίνας ο Κιμ δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ραζ Σαχ δήλωσε χθες ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες, όμως πρόσθεσε ότι η εκστρατεία «της μέγιστης πίεσης» που ασκεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αποφέρει καρπούς και «έχει φέρει τη Βόρεια Κορέα στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων.

Ούτε η Πιονγκγιάνγκ ούτε το Πεκίνο έκαναν οποιαδήποτε ανακοίνωση σχετικά με το τραίνο ή τους επιβαίνοντες σε αυτό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την επίσκεψη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπός του Χούα Τσουνγίνγκ δήλωσε: «Προς το παρόν δεν διαθέτουμε πληροφορίες. Θα δημοσιευθούν όταν έρθει η ώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters