Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο σοκ: Ιρανή δέχεται άγρια επίθεση επειδή η μαντίλα της ήταν χαλαρή!

Newsbomb

Οργή έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα το βίντεο που δείχνει μια νεαρή γυναίκα να δέχεται άγρια επίθεση από συμπατριώτισσές της Ιρανές, επειδή η μαντίλα της ήταν χαλαρή στο κεφάλι της.

Σύμφωνα με τον Guardian οι μαυροντυμένες γυναίκες που εμφανίζονται στο βίντεο να επιτίθενται στην νεαρή κοπέλα με την κόκκινη μαντίλα εργάζονται για τη θρησκευτική «αστυνομία ήθους» στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με τον ιρανικό νόμο, είναι υποχρεωτικό για τις γυναίκες να καλύπτουν τελείως τα μαλλιά τους με την χιτζάμπ, την ισλαμική μαντίλα. Ωστόσο κάποιες Ιρανές, όπως η συγκεκριμένη κοπέλα, μερικές φορές αψηφούν τους παράλογους κανόνες και αυτό έχει συχνά ολέθρια αποτελέσματα.

Στο βίντεο, οι δύο νεαρές φίλες δέχονται αρχικά την επίπληξη των μαυροντυμένων γυναικών. Ξαφνικά, η μία τις «αστυνομικούς» εξοργίζεται τόσο που χαστουκίζει τη νεαρή με την κόκκινη μαντίλα και τη ρίχνει με βία στο έδαφος. Η κοπέλα ακούγεται να φωνάζει «άφησέ με» αλλά οι άλλες φρουροί του μουσουλμανικού ήθους σπεύδουν να βοηθήσουν τη συνάδελφό τους.

Λίγες ώρες αφότου το βίντεο έγινε viral, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Αμπντολρέζα Ραχμανί Φαζίλ έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα. Σε ανακοίνωσή του, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα «μεμονωμένο περιστατικό, αφού η αστυνομία ήθους δεν συνηθίζει να φέρεται με αυτόν τον τρόπο».
Μάλιστα η ανακοίνωση άφησε να εννοηθεί ότι η νεαρή «προκάλεσε» τις γυναίκες της θρησκευτικής αστυνομίας βρίζοντάς της όταν της συνέστησαν να σέβεται τον νόμο.