ΚΟΣΜΟΣ

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Τι έδειξε η νέα νεκροτομή - Πότε θα καταθέσει ο γιος των θυμάτων

Διπλό φονικό στην Κύπρο: Τι έδειξε η νέα νεκροτομή - Πότε θα καταθέσει ο γιος των θυμάτων

Παραμένει άλυτο μυστήριο η διπλή δολοφονία που έχει σοκάρει την Κύπρο και όχι μόνο - Πού στρέφουν τις έρευνές τους οι αστυνομικοί

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/04) η δεύτερη νεκροτομή στις σορούς του 60χρονου Γ. Χ. και της 59χρονης Ελληνίδας συζύγου του Ν. Σ, οι οποίοι είχαν βρει φρικτό θάνατο τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης, μέσα στο σπίτι τους, στο Στρόβολο της Λευκωσίας.

Τη νεκροτομή, η οποία διήρκεσε περισσότερες από τέσσερις ώρες, διενήργησε η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η οποία είχε φτάσει στην Κύπρο, από την Αθήνα. Στην νεκροτομή ήταν παρόντες οι Κύπριοι συνάδελφοί της, Ελένη Αντωνίου και Μάριος Ματσάκης, ο οποίος εκπροσώπησε την οικογένεια των θυμάτων.

kypros foniko

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ (δείτε το βίντεο στην αρχή του άρθρου), η δεύτερη νεκροψία επιβεβαίωσε τα πορίσματα της πρώτης, μεταξύ των οποίων και το μένος με το οποίο ο δράστης χτύπησε τα θύματά του.

Σήμερα αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη των ανακριτών προκειμένου να καθορίσουν το πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα στην προσπάθειά τους να διαλευκάνουν την υπόθεση της διπλής δολοφονίας.

Μάλιστα, σήμερα είναι πιθανό να ληφθεί και η κατάθεση του 15χρονου θετού γιου του ζευγαριού.

«Στυγερό έγκλημα, πρωτοφανές για τα κυπριακά δεδομένα» χαρακτήρισε ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, τη διπλή δολοφονία.

Ο κ. Χρυσόστομου, ο οποίος επισκέφθηκε τη σκηνή της δολοφονίας, επεσήμανε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και δύσκολη υπόθεση και για αυτό λήφθηκε μέριμνα ώστε η Αστυνομία να έχει στη διάθεσή της όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη σε επιστημονικό και ανακριτικό επίπεδο. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η Αστυνομία συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα τις έρευνές της για την εξιχνίαση της δολοφονίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τη σοκαριστική δολοφονία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Τμήμα Εγκλημάτων της κυπριακής αστυνομίας πραγματοποίησε έρευνες στο σπίτι της οικογένειας στον Στρόβολο.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν κυρίως στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η πόρτα της κουζίνας ήταν αφύλακτη.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι εκτός από το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν στοιχεία παραβίασης καμίας εισόδου, δεν έχουν εντοπιστεί και ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών.

Ενδεικτικό είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε μια σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο του σπιτιού, όπως επίσης και κανένα στοιχείο έξω από το σπίτι που να δείχνει κάτι ύποπτο.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του STAR οι πληροφορίες πως το παιδί πρόσφατα έμαθε για την υιοθεσία του δεν ευσταθούν, καθώς ο 15χρονος το γνώριζε από την ηλικία των 6 ετών, ενώ δεν ισχύει και η πληροφορία για τη μεταβίβαση της περιουσίας του άτυχου ζευγαριού στον γιο τους.

Με πληροφορίες από newsbomb.com.cy, ΕΡΤ, Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

«Παζάρια» από την Τουρκία – Ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους ζητά ο Ερντογάν

Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι Τούρκοι

Σχετικές ειδήσεις