Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Ρομπότ-βουδιστής ιερέας κάνει κηδείες

Newsbomb

Τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή τους εορτασμούς των 500 χρόνων της Μεταρρύθμισης, οι Γερμανοί παρουσίασαν τον BlessU-2 (bless you, too), ένα ρομπότ-ιερέα να ευλογεί τους πιστούς.

Οι Ιάπωνες είναι εξαιρετικοί αντιγραφείς, προσθέτοντας όμως πάντα κάτι επιπλέον. Γι' αυτό την περασμένη Τετάρτη, ο Pepper έκανε εμφάνιση στην έκθεση Life Ending Industry Expo, στο Τόκιο κτυπώντας ρυθμικά το τυμπανάκι του και ψέλνοντας σούτρες.

Η κηδεία στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Καταναλωτών το κόστος κηδείας είναι 20.000 δολάρια, κατά μέσον όρο. Και είναι στοιχεία του 2008. Η αμοιβή του ιερέα ανέρχεται σε 1.700 δολάρια. Ενώ η Nissei Eco, η εταιρεία που κατασκευάζει τον Pepper, τον νοικιάζει αντί 350 δολαρίων.

Με τη συρρίκνωση του πληθυσμού στην Ιαπωνία, οι βουδιστές ιερείς δέχονται μικρότερη οικονομική στήριξη από τους πιστούς, και αναγκάζονται να αναζητήσουν συμπληρωματικό εισόδημα κάνοντας δουλειές εκτός των καθηκόντων τους στους ναούς.
Εδώ είναι που μπαίνει ο Pepper, εξηγεί ο Μίτσιο Ινάμουρα, σύμβουλος στη Nissei Eco: μπορεί να αναπληρώσει στην κηδεία έναν ιερέα, όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος ιερέας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ