Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο διάσημος κιθαρίστας της τζαζ Ρέτζι Λούκας που ανακάλυψε τη Μαντόνα (Vids)

Newsbomb

Ο κιθαρίστας της τζαζ, Ρέτζι Λούκας (Reggie Lucas), παραγωγός μερικών από των πρώτων επιτυχιών της Μαντόνα (Madonna), πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων.

Ο Λούκας, ο οποίος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, γνώρισε για πρώτη φορά επιτυχία, όταν ο Μάιλς Ντέιβις του ζήτησε προσωπικά να γίνει κιθαρίστας του στην ηλικία των 18 ετών.

rl e2eff976 7b3e 466b 9d4d 6f219c759917

«Ήταν πραγματικά απλό», δήλωσε αργότερα ο Ρέτζι Λούκας στο περιοδικό «The Fader» για την ένταξή του στον κύκλο του Ντέιβις.

«Θέλεις να είσαι στο συγκρότημά μου, μου είχε είπε ο Ντέιβις. Και είπα αμέσως ναι», είχε δηλώσει ο Λούκας.

Εκείνη την περίοδο που ήταν στο συγκρότημα συνάντησε τον συνεργάτη του James Mtume, με τον οποίο έκαναν την παραγωγή πολλών τραγουδιών για καλλιτέχνες όπως η Roberta Flack και η Stephanie Mills. Με τη Mills κέρδισαν τα βραβεία Grammy καλύτερου R&B τραγουδιού και καλύτερης ερμηνείας R&B το 1981 για το «Never Knew Love Like This Before».

Όμως οι πιο μεγάλες επιτυχίες του ήρθαν το 1983 όταν έγινε συμπαραγωγός του πρώτου και ομότιτλου άλμπουμ της Αμερικανίδας τραγουδίστριας - τραγουδοποιού Μαντόνα.

Τα «Lucky Star», «Borderline» και «Burning Up» έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες.

«Νομίζω ότι όσοι ασχολούνται με τις τέχνες έχουν την τάση να παίρνουν τον εαυτό τους υπερβολικά σοβαρά» είχε δηλώσει την περίοδο που κυκλοφόρησε το άλμπουμ.

«Έκανα έναν σπουδαίο δίσκο και άρεσε σε πολλούς ανθρώπους. Πουλήθηκαν πολλά αντίτυπα και ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες για ανθρώπους. Και αυτό είναι που θέλεις να κάνεις. Αυτό υποτίθεται ότι είναι το αποτέλεσμα της καλής δουλειάς», είχε πει.

Η κόρη του Λίζα επιβεβαίωσε στο περιοδικό Rolling Stones ότι ο Λούκας πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια, αφού αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια.

«Ο Ρέτζι Λούκας, ο λατρεμένος και αγαπημένος μου πατέρας, πέθανε νωρίς σήμερα το πρωί στην ηλικία των 65 ετών. Έκανε όμορφη μουσική, μια όμορφη οικογένεια, έζησε μια όμορφη ζωή και θα μου λείπει κάθε μέρα που θα ζω σε αυτή τη γη», έγραψε η Λίζα Λούκας στο Twitter.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)