Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Star Wars: Δείτε ποιο πολυπόθητο αντικείμενο βγαίνει σε δημοπρασία και αναμένεται να κάνει πάταγο

Newsbomb

Προσοχή, εύποροι λάτρεις του «Πολέμου των Άστρων»…

Το πιστόλι-λέιζερ που χρησιμοποιούσε ο Χαν Σόλο στην «Επιστροφή των Τζεντάι» πρόκειται να διαθετεί σύντομα προς πώληση και εκτιμάται ότι θα πιάσει 300.000-500.000 δολάρια.

h3257 l48772199

Το ψεύτικο όπλο, μεγέθους περίπου 40 εκατοστών, είναι φτιαγμένο από ξύλο. Εκτίθεται από σήμερα 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη, αφού έμεινε επί περισσότερα από 30 χρόνια φυλαγμένο σε ένα χαρτοκιβώτιο του Τζέιμς Σκόουπ, του καλλιτεχνικού διευθυντή της ταινίας που προβλήθηκε στους κινηματογράφους το 1983, όπως εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασιών Julien's.

Ο Σκόουπ αποφάσισε τελικά να αποχωριστεί το όπλο του Χάρισον Φορντ καθώς και άλλα 40 αντικείμενα που συνδέονται με την ταινία, όπως ένα τσεκούρι των Ίγουοκ, τα σχέδια του διαστημικού σκάφους του Τζάμπα Χατ ή τον χάρτη των αμμόλοφων του Τατουίν.

Σύμφωνα με τον Νόλαν, η τιμή για το πιστόλι λέιζερ μπορεί τελικά να είναι πολύ υψηλότερη απ' όσο εκτιμά ο ίδιος, δεδομένου ότι εκτός από τους παλιούς θαυμαστές της σειράς, έχει προσελκύσει και νεότερο κοινό που ανακαλύπτει τώρα τον «Πόλεμο των Άστρων».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου στο Λας Βέγκας.

Πέρσι τον Ιούνιο, το ρομπότ R2-D2 πουλήθηκε έναντι 2,76 εκατομμύριων δολαρίων ενώ το φωτόσπαθο με το οποίο μαχόταν ο Λιουκ Σκαϊγουόκερ σε δύο ταινίες έφτασε τα 450.000 δολάρια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)