Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Facebook: Δείτε την «ανάκριση» Ζούκερμπεργκ από ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες

Newsbomb

Η συνάντηση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, επικεφαλής τουFacebook, με ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τα κενά ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου στην προστασία των στοιχείων των 87 εκατομμυρίων χρηστών του ιστοτόπου, μεταδίδεται απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, μετά τις αποκαλύψεις για τη βρετανική εταιρεία Cambridge Analytica που φέρεται ότι απέκτησε και χρησιμοποίησε στοιχεία πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων, κυρίως Αμερικανών.

19 cambridge analytica logo.w710.h473

Τον περασμένο μήνα ο Ζούκερμπεργκ έδωσε κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τα θέματα αυτά.

Όpως είχε ανακοινώσει το Facebook, η εταιρεία είχε ανακοινώσεις πριν λίγες ημέρες ότι συμφώνησε με την πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και «εκτιμά την ευκαιρία για διάλογο, για να ακούσει τις απόψεις (των Ευρωπαίων πολιτικών) και να δείξει τα βήματα που κάνει για να βελτιώσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

jbareham 180405 1777 facebook 0003.0

Στις 23 Μαΐου ο Ζούκερμπεργκ και περίπου άλλα 50 στελέχη και διευθυντές μεγάλων εταιρειών του διαδικτύου θα συναντηθούν στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.