Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ποιoν ψάχνει η αστυνομία για τους πυροβολισμούς στον Πειραιά

Newsbomb

Τα αίτια τα οποία «όπλισαν» το χέρι του ανθρώπου ο οποίος άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό μαγαζί του Πειραιά, ψάχνει η αστυνομία, προκειμένου να μπορέσει να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης η οποία λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε μακελειό.

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους φωτογραφία του υπόπτου και πλέον οι έρευνες εστιάζονται στις επαφές του αγνώστου πριν αρχίσει να πυροβολεί αδιακρίτως.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει πως ο παραλίγο μακελάρης βρισκόταν στο μαγαζί πριν το περιστατικό, μαζί με μια γυναίκα. Έφυγε από το μαγαζί και όταν επέστρεψε κρατούσε όπλο τύπου καλάσνικοφ και αφού είπε «θα πεθάνετε όλοι» άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, τραυματίζοντας 15 άτομα, εκ των οποίων τα τρία, σοβαρά!

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο δράστης ήταν ξανθός, αλλοδαπός και φορούσε ένα μπουφάν το οποίο έγραφε «Ειρήνη».

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια των ερευνών έδειξε μια φωτογραφία υπόπτου σε ανθρώπους που βίωσαν το συγκλονιστικό περιστατικό. Ο δράστης της φωτογραφίας αναγνωρίστηκε και φέρεται να έχει συμμετοχή και σε άλλες επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Μεταξουργείου και σε ένα ακόμη μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ έχει και αποτυπώματα του δράστη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είχε κάνει χρήση ναρκωτικών πριν ξεκινήσει να πυροβολεί μέσα στο νυχτερινό κέντρο.

Οι τραυματίες

Δεκαπέντε είναι τελικά οι τραυματίες σπό το περιστατικό. Οι έξι έχουν πάρει εξιτήριο, οι πέντε νοσηλεύονται στο «Αττικό», δύο στον Ευαγγελισμό και δύο στον Ερυθρό Σταυρό, οι οποίοι είναι και οι πιο σοβαρά τραυματισμένοι.

Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι προηγήθηκε καυγάς στο μαγαζί με πρωταγωνιστή τον δράστη, ο οποίος εικάζεται πως ήταν η αφορμή για να οπλιστεί το χέρι του.

Σεσημασμένος ο κακοποιός

Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς για τη δράση του αλλοδαπού, ο οποίος τα ξημερώματα του Σαββάτου (22/11/2014) γάζωσε με καλάσνικοφ μπαρ στον Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 15 άτομα, εκ των οποίων τα δύο σοβαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο σημείο βρέθηκαν 14 κάλυκες, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένεται να προκύψουν από τη βαλλιστική εξέταση.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. πρόκειται για ένα σεσημασμένο κακοποιό, καθώς φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις τρεις επιθέσεις σε νυχτερινά κέντρα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Μεταξουργείου και σε ένα ακόμη μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, από την επίθεση στον Άγιο Παντελεήμονα είχε χάσει τη ζωή του ένας άνδρας πατέρας δύο παιδιών.

Τα στοιχεία της αστυνομίας

Οι περιγραφές όσως βρίσκονταν στο μαγαζί την ώρα της επίθεσης και το γεγονός πως οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση έχουν στα χέρια τους φωτογραφία του δράστη, έχει στρέψει τις έρευνες της αστυνομίας στην εξέταση παρόμοιων περιστατικών, με επιθέσεις σε άλλα μαγαζιά της Αθήνας. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πως ίσως ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, έχει έντονο παρελθόν στην εγκληματικότητα. Ωστόσο επειδή οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για καυγά που προηγήθηκε, ίσως για χάρη κάποιας κοπέλας, ακόμα δεν μπορεί να θεωρείται τίποτα βέβαιο.