Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Τα επεισόδια στα Εξάρχεια από ελικόπτερο της αστυνομίας

Newsbomb

Ένα διαφορετικό βίντεο από τα συνηθισμένα, με εικόνες από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.

Το βίντεο έχει τραβηχτεί από το ελικόπτερο της αστυνομίας και καταγράφει στιγμές από τα όσα εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου.

Η καταγραφή γίνεται με θερμική κάμερα και δείχνει όσους ήταν στις ταράτσες των Εξαρχείων και πετούσαν βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονταν από κάτω.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες -τις οποίες μπορείτε να δείτε στην παραπάνω gallery- από ταράτσα πολυκατοικίας στις οποίες φαίνονται ξεκάθαρα οι βανδαλισμοί που έκαναν οι κουκουλοφόροι.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που κουκουλοφόροι ανεβαίνουν σε ταράτσες πολυκατοικιών και εκτοξεύουν από εκεί μολότοφ και άλλα αντικείμενα. Επίσης για πρώτη φορά δίνεται στη δημοσιότητα τέτοιου είδους καταγραφή.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την πορεία μνήμης για τα έξι χρόνια από τον θάνατο του Α. Γρηγορόπουλου από τα πυρά του ειδικού φρουρού Ε. Κορκονέα.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν 296 προσαγωγές από τις οποίες οι 43 έγιναν συλλήψεις. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν συνολικά 12 αστυνομικοί.