Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο σε τράπεζα (vid)

Newsbomb

Ελεγχόμενη έκρηξη ύποπτου αντικειμένου πραγματοποίησαν λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης πυροτεχνουργοί σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χαλάνδρι.

Ο «συναγερμός» στην Αστυνομία σήμανε στις 05:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (10/12/2014) όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και σε ιστοσελίδα και προειδοποίησε πως στη συγκεκριμένη τράπεζα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Αγ. Παρασκευής έχει τοποθετηθεί βόμβα, η οποία όπως υποστήριξε θα εκραγεί σε μισή ώρα.

Στο σημείο επιχείρησαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), οι οποίοι αφού εκκένωσαν το κτήριο και τους γύρω δρόμους προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δέμα περιείχε εκρηκτική ύλη και καλώδια, με τους πυροτεχνουργούς να προσπαθούν να βρουν αν τελικά υπήρξε κάποιο πρόβλημα στη συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού και γι αυτό δεν εξερράγη εντός του χρονικού περιθωρίου που είχε δοθεί.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δράστες προχώρησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος προχώρησε σήμερα και σε απεργία δίψας.

Οι Αρχές εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στα χέρια τους, ενώ έχουν συλλέξει αποτυπώματα και DNA από το δέμα, στοιχεία που ίσως δώσουν απαντήσεις στο ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

Έβγαλαν επιβάτες από λεωφορείο και πέταξαν μολότοφ

Σημειώνεται πως στις 06:00 τα ξημερώματα στόχος κουκουλοφόρων έγινε αστικό λεωφορείο, το οποίο είχε μέσα επιβάτες.

Οι δράστες αρχικά ακινητοποίησαν το λεωφορείο στο ύψος του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια αφού κατέβασαν τον οδηγό και τους επιβάτες πέταξαν στο εσωτερικό του οχήματος βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά.

Ακουλούθησε επίθεση με πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων που υπηρετούν στην περιοχή.