Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ.: Συνέδριο για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο (video&photos)

Γιάννης Καλύβας Γιάννης Καλύβας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Συνέδριο σε θέματα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που διοργανώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευή (13/2/2015) με τη συμμετοχή 850 μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Νικόλαος Βούτσης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Ιωάννης Πανούσης.

Στο συνέδριο παρευρέθησαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο βοηθός του Προϊσταμένου του Επιτελείου, Υποστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης και άλλοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Επίσης, το Συνέδριο παρακολούθησαν η Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου, καθώς και εκπρόσωποι της κοινωνικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, που περιελάμβανε απολογισμό των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας , σχετικά με το διαδίκτυο και ανάλυση στατιστικών αποτελεσμάτων, που προέκυψαν από τη συλλογή εξειδικευμένων ερωτηματολογίων που έχουν συμπληρωθεί από μαθητές, ανά την επικράτεια.

Η διοργάνωση περιελάμβανε δύο (2) θεματικές ενότητες και συγκεκριμένα:

1η ενότητα - «Το λόγο έχουν τα παιδιά μας!» . Στο συνέδριο αυτό το λόγο είχαν τα παιδιά, που ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους για το Διαδίκτυο και τους κινδύνους του, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να μεταφέρουν τις χρήσιμες πληροφορίες και τη γνώση που απέκτησαν στους φίλους τους, αλλά και στους γονείς τους. Τονίστηκε ότι το Διαδίκτυο είναι «ΦΩΣ», καθώς έχει μόνο 2% αρνητικά και 98% θετικά. Για τα αρνητικά, τα παιδιά μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 11188 ή το CyberAlert.

2η ενότητα - «Το Διαδίκτυο στη ζωή μας » , στο πλαίσιο της οποίας αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του διαδικτύου, αποτελώντας πηγή γνώσης, μάθησης, επικοινωνίας, διασκέδασης, ενημέρωσης. Σκοπός της ενότητας ήταν να αναδειχθεί η σημαντικότητα του Διαδικτύου στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.

Το Συνέδριο ήταν ανοιχτής δομής και επικοινωνίας, δεδομένου ότι μεταδιδόταν μέσω διαδικτύου, με εφαρμογές live - streaming, από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr), από όπου το παρακολούθησαν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο.