Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βουλή βρέθηκαν οι δήμαρχοι για τα ταμειακά διαθέσιμα (Photos και Videos)

Ξανθίππη Γιαννάκου Ξανθίππη Γιαννάκου

Στη Βουλή βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής (24/4) οι δήμαρχοι της χώρας ενόψει της ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.

Ψήφισμα και αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, επέδωσαν στο προεδρείο της Βουλής και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων, επέδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, μέλη του προεδρείου της και δήμαρχοι απ' όλη τη χώρα.

«Θεωρώ ότι ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει να διορθωθεί η συνταγματική εκτροπή», δήλωσε ο κ. Πατούλης αποχωρώντας από το κτήριο της Βουλής.

«Ελπίζουμε να αντιληφθούν όλοι ότι η Αυτοδιοίκηση είναι εκείνη που πάντα έχει βοηθήσει την πατρίδα, είναι εκείνη που μπορεί να βοηθήσει εκ νέου όμως είναι κι εκείνη η οποία βάσει θεσμών που περιέχονται στο Σύνταγμα, πρέπει να κρατήσει τους θεσμούς.

Θεωρούμε πρώτη καλή διάθεση ότι δεν συμπεριλαμβάνονται τα δημοτικά τέλη μέσα στα διαθέσιμα τα οποία θέλουν να κρατάει η Τράπεζα της Ελλάδος και συνεχίζουμε, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Οι δήμαρχοι έχουν ζητήσει να συναντηθούν και με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, μικρή ένταση προκλήθηκε όταν κλούβες της Αστυνομίας που ήταν παρατεταγμένες στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, έκλεισαν το δρόμο στη μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών υπαλλήλων που θέλησαν να κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

diapragmatefsis poreia2
diapragmatefsis poreia1

Μετά από διαπραγματεύσεις, οι αστυνομικοί άνοιξαν το δρόμο και άφησαν τους διαδηλωτές να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα.