Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή εργαζομένων στους ΟΤΑ στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ (Photos - Videos)

Newsbomb

Συνδικαλιστές και υπάλληλοι των δήμων που πραγματοποιούν στάση εργασίας το μεσημέρι της Τρίτης (16/6), εισέβαλαν στα γραφεία τα Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) όπου ήταν σε εξέλιξη συνδρίαση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Αρχικά, είχαν βρεθεί έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας να συναντηθούν με τον Νίκο Βούτση.

Καθώς όμως εκείνος απουσίαζε από το γραφείο του, μετέβησαν στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Ακαδημίας όπου και εισέβαλαν στη συνεδρίαση.

Ο κ. Τσιρώνης συζήτησε μαζί τους και άκουσε τις θέσεις τους ενώ παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν αποχωρήσουν οι διαδηλωτές.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Κώστα Πουλάκη

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρά στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας από ορισμένους δήμους και ζητά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Σε δηλώσεις που έκανε έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι «στις πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών υπάρχουν και οι πιέσεις των εργαζομένων».