Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό: Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος με αυτά που βλέπεις (video)

Newsbomb

«Δεν μπορείς να είσαι φυσιολογικός άνθρωπος μετά από αυτά που βλέπεις. Όταν μαζεύεις πτώματα από μετανάστες που ήταν άτυχοι, και πνίγηκαν, από παιδάκια που έχουν πνιγεί, τα μαζεύεις και είναι κοκαλωμένα, δεν μπορείς να συνέλθεις, δεν γίνεται να συνέλθεις»,. Με αυτά τα λόγια περιγράφει την εμπειρία του από όσα έχει ζήσει το τελευταίο διάστημα ο ένας εκ των κυβερνητών των σκαφών του λιμενικού σώματος που συμμετέχει στις διασώσεις μεταναστών στο Αιγαίο.

Oι υποπλοίαρχοι Αργύρης Φραγκούλης, στη Μυτιλήνη, και ο Νίκος Νάννος από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ), μιλούν στην κάμερα του ΑΠΕ - ΜΠΕ και περιγράφουν τις συγκλονιστικές στιγμές που ζουν οι λιμενικοί αυτό το καλοκαίρι στα νησιά.
Ο υποπλοίαρχος Ν. Νάννος διευκρινίζει ότι: «Εμείς από τη πλευρά του ΕΚΣΕΔ συντονίζουμε τις ενέργειες, οι κυβερνήτες και τα πληρώματα των σκαφών είναι οι ήρωες. Τα σκάφη μας δουλεύουν κάθε μέρα. Δεν υπάρχουν ωράρια, είναι λειτούργημα αυτό που κάνουν».
Επισημαίνει δε, ότι «οι Έλληνες πηγαίνουν πρώτοι στα περιστατικά είτε είναι μονάδα επιφανείας,είτε εναέριο μέσο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην ελληνική λίμνη η οποία είναι το Αιγαίο, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία στον τομέα της έρευνας και διάσωσης».

Δείτεο το video!