Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία στην Αττική - Στο έλεος της βροχής οι μετανάστες της Πλατείας Βικτωρίας (photo-video)

Newsbomb

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική, το πρωί της Δευτέρας (21/9) με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, να μην λειτουργούν φανάρια, να πέσουν δέντρα από τους θυελλώδεις ανέμους και την κίνηση να... χτυπάει κόκκινο.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Τουλάχιστον 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας από το νομό Αττικής, το πρωί της Δευτέρας.

plimmiranewsbomb3

Οι κλήσεις έγιναν από περιοχές όπως Πικέρμι, Ραφήνα, Καλλιθέα, Μαραθώνας και Μελίσσια.

Άνδρες της Πυροσβεστικής κατάφεραν να κόψουν δέντρο που έπεσε στις γραμμές του τρόλεϊ στη διασταύρωση της Πέτρου Ράλλη με την Αγίας Άννης.

plimmiranewsbomb1

Εν τω μεταξύ, τα βουλωμένα φρεάτια της Πέτρου Ράλλη προκάλεσαν προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, καθώς οι οδηγοί έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς περνούσαν από τις... λίμνες που είχαν δημιουργηθεί εκεί.

plimmiranewsbomb4

Η κακοκαιρία δημιούργησε μεγάλα προβλήματα και στους περισσότερους από 600 μετανάστες που μένουν τις τελευταίες εβδομάδες στην Πλατεία Βικτωρίας και οι οποίοι με το ξέσπασμα της καταιγίδας, έσπευσαν να βρουν καταφύγιο ακόμα και κάτω από ομπρέλες καφετεριών.

Από το προηγούμενο βράδυ στην πλατεία είχαν στηθεί τουλάχιστον 50-60 σκηνές καθώς και νάιλον μουσαμάδες και χοντρά χαρτόνια προκειμένου να προφυλαχθούν από την επικείμενη βροχή οι μετανάστες.

Στην πλατεία έφτασαν το πρωί άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που όπως είπαν, κατόπιν εντολών, έχουν ζητήσει από τους μετανάστες να μαζέψουν τις σκηνές εξηγώντας τους ότι απαγορεύεται η τοποθέτησή τους στην πλατεία.

Κάποιοι από τους μετανάστες άρχισαν να μαζεύουν τις σκηνές, πολλές όμως από αυτές παραμένουν στην πλατεία καθώς εκεί έχουν βρει καταφύγιο πολλά γυναικόπαιδα.

Ένας από τους μετανάστες, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε σκηνή και αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να τον διασωληνώνουν, πριν τον μεταφέρουν -σε κρίσιμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατάσταση- σε νοσοκομείο.

plimmiranewsbomb2

Μεγάλες καταστροφές στην Πελοπόννησο από ανεμοστρόβιλο

Ανεμοστρόβιλος πέρασε από την Πελοπόννησο προκαλώντας μεγάλες ζημιές Αναποδογυρισμένα αυτοκίνητα, κομμένοι στύλοι της ΔΕΗ, ξεριζωμένα δέντρα, συνθέτουν την εικόνα των περιοχών που έπληξε ο ανεμοστρόβιλος, σε Καλαμάτα και Σκάλα Λακωνίας.

Προβλήματα και σε Πάτρα - Χανιά

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Παράλληλα, φθινοπωρινή μπόρα με αστραπές και βροντές «χτύπησε» τα Χανιά, το πρωί της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.