Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΑ-ΟΤΑ: Μηχανοκίνητη διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας (photos-video)

Newsbomb

Έξω από το υπουργείο Εργασίας έχουν δώσει ραντεβού στις 11.00 σήμερα (13/10) το πρωί μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ που αντιδρούν στην επιχειρούμενη κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει για σήμερα Τρίτη μηχανοκίνητη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας έτσι στην επιχειρούμενη κατάργηση του καθεστώτος βαρέων και ανθυγιεινών των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων.

Μέλη της Ομοσπονδίας, μαζί με περίπου 30-40 απορριμματοφόρα, θα συγκεντρωθούν στις 11:00 έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι πρόκειται για προειδοποιητική ενέργεια, ενώ τόνισε ότι εάν δεν υπάρξει δέσμευση της κυβέρνησης για διατήρηση του συγκεκριμένου κλάδου στο καθεστώς ΒΑΕ τότε θα υπάρξει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποκλεισμό ΧΥΤΑ και κατάληψη των αμαξοστασίων των δήμων όλης της χώρας.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα.