Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες τράβηξαν με αλυσίδα την καγκελόπορτα του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης (photos + vid)

Newsbomb

Μεγάλη ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:10 το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή (26/02/2016) έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης στη Θεσσαλονίκη, με το κτήριο να «πολιορκείται» από εκατοντάδες αγρότες που έχουν κατακλύσει με τα τρακτέρ τους την περιοχή. Ομάδα αγροτών τοποθέτησε αλυσίδες στα τρακτέρ και επιχείρησε να κατεβάσει τη σιδερένια καγκελόπορτα του υπουργείου, με τη χρήση αγροτικού μηχανήματος.

Ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ενώ σε δηλώσεις τους προς τα ΜΜΕ, οι αγρότες δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ούτε βήμα πίσω στα αιτήματά τους, διαμαρτυρόμενοι για το νέο Ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληρφορίες, οι αγρότες θα βρίσκονται στο ΥΜΑΘ έως τις 16:00, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για να διαμαρτυρηθούν για το ασφαλιστικό.

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Παρασκευής, δεκάδες τρακτέρ «πολιόρκησαν» το κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τους αγρότες να αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Αρχικά, διέσχισαν την Παλαιά Παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου και εν συνεχεία προχώρησαν προς την πλατεία ΧΑΝΘ, όπου στάθμευσαν για λίγη ώρα, ενώ αμέσως μετά ανηφόρισαν προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αποκλείοντας τον χώρο περιμετρικά του κτηρίου.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: seleo.gr