Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Μπλακ - άουτ «τύφλωσε» για αρκετές ώρες τα νότια προάστια της Αθήνας (pics+vid)

Newsbomb

Χωρίς ρεύμα έμειναν για αρκετές ώρες αργά το βράδυ της Δευτέρας (05/07/2016) πολλές περιοχές της Αθήνας, εξαιτίας σοβαρής βλάβης που προκλήθηκε στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στα νότια προάστια, γεγονός που προκάλεσε σοβαρή αναστάτωση στους πολίτες αλλά και σοβαρά προβλήματα.

ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το χθεσινό μπλακ - άουτ στα νότια προάστια

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 22:30 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε μετασχηματιστή ρεύματος επί της οδού Αραπάκη στην Καλλιθέα.

Άμεσα, οι πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν και έσβησαν τη φωτιά, αλλά ήδη η ζημιά είχε γίνει: Καλλιθέα, Ταύρος, Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Μοσχάτο, Φάληρο και Πειραιάς είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι. Επί τόπου έσπευσαν και τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ, για να αποκαταστήσουν τη βλάβη.

Το γενικευμένο μπλακ – άουτ προκάλεσε σοβαρό κυκλοφοριακό κομφούζιο στους κεντρικούς δρόμους των νοτίων προαστίων, καθώς σταμάτησαν να λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Έως τα μεσάνυκτα, εξάλλου, η Πυροσβεστική είχε δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ, κυρίως από τις περιοχές της Καλλιθέας, της Νέας Σμύρνης και του Μοσχάτου.

Τελικώς η ηλεκτροδότηση επανήλθε νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης (05/07/2016).