Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: «Χτενίζουν» το Αιγαίο για να βρουν τους πραξικοπηματίες Τούρκους κομάντος

Newsbomb

Σε επιφυλακή οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις – Ελικόπτερα Απάτσι, μία πυραυλάκατος, καταδρομείς, ταχύπλοα του Λιμενικού και Super Puma περιπολούν στα Δωδεκάνησα

Σε «κόκκινο» συναγερμό έχει τεθεί ο Ελληνικός Στρατός από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στη χώρας μας Τούρκων στρατιωτικών που ενδεχομένως να επιχειρήσουν να αυτομολήσουν στην Ελλάδα.

Την όλη κατάσταση συντονίζουν από κοινού τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη σε συνεργασία με την ΕΥΠ.

Στρατιωτική πηγή βεβαίωσε στο «Βήμα» ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα από την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα ώστε να προστατευθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απογειώθηκαν έξι «Απάτσι» και μεταστάθμευσαν στην Κω, Ρόδο και στη Λέρο. Αυτά τα ελικόπτερα είναι που περιπολούν τούτες τις ημέρες επί 24ώρου βάσεως κατά μήκος της γραμμής των Δωδεκανήσων.

Η ίδια πηγή βεβαίωσε επίσης ότι παρατηρείται μεγάλη αεροπορική δραστηριότητα εντός του τουρκικού εναέριου χώρου από επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά F-16 προφανώς για τον εντοπισμό αντιφρονούντων. Από τη νύχτα της Τετάρτης ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, μετά τις πληροφορίες ότι αντιφρονούντες με φουσκωτά σκάφη επιχειρούσαν να περάσουν στην Σύμη.

Η κανονιοφόρος «Ναυμάχος» βρισκόταν κοντά στην Κω, η πυραυλάκατος «Βότσης» έπλεε στην περιοχή της Σύμης και η επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου επεκτεινόταν στη Χίο, την Σάμο και την Λέσβο όπου βρίσκονταν άλλες μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Στρατιωτικές πηγές, σημείωναν ότι έως το μεσημέρι της Πέμπτης δεν πέρασαν αντιφρονούντες στην Ελλάδα, παρά ταύτα τα μέτρα επιφυλακής παραμένουν σε πλήρη ανάπτυξη.