Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Καρέ - καρέ η συντριβή του Απάτσι

Newsbomb

Τα πλάνα από την πτώση του ελικοπτέρου Απάτσι στην παραλία Βρασνά της Θεσσαλονίκης σοκάρουν - Δείτε καρέ - καρέ το ερασιτεχνικό βίντεο της συντριβής του ελικοπτέρου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ - ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Αργά τη νύχτα της Τρίτης (20/09) ολοκληρώθηκε η ανέλκυση του ελικοπτέρου Apache AH-64D που κατέπεσε στις 09.00 το πρωί της στον κόλπο Ορφανού στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης.

Συνολικά 32 πεζοναύτες, με τη βοήθεια ασκούμενων, βούτηξαν στα 6 μέτρα που είχε βυθιστεί το ελικόπτερο και του έβαλαν τα μπαλόνια, για να το ανεβάσουν στην επιφάνεια της θάλασσας και το βγάλουν στη στεριά.

Με τα μπαλόνια σηκώθηκε και με τους ιμάντες τραβήχτηκε μέχρι την παραλία, χωρίς να υποστεί κάποια σοβαρή βλάβη.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, προς το παρόν το ελικόπτερο βρίσκεται σκεπασμένο στην παραλία, ενώ μέσα στην ημέρα θα φτάσει στο σημείο αρματοφορέας για το παραλάβει και να το μεταφέρει στη βάση ελικοπτέρων στη Λάρισα.

Πώς συνετρίβη το ελικόπτερο

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειριστές πραγματοποίησαν αναγκαστική προσθαλάσσωση. Εντοπίστηκαν σώοι στον κόλπο Ορφανού, που βρίσκεται στην ανατολική Χαλκιδική, και περισυνελέγησαν με μικροτραυματισμούς και εμφανώς σοκαρισμένοι ενώ διακομίστηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο.

Το Απάτσι έπαιρνε μέρος στην άσκηση «Σάρισα 2016» που ξεκίνησε την Τρίτη.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι, όπως είθισται σε όλες τις ασκήσεις αυτού του επιπέδου, τα σενάρια είναι ακραία και προβλέπουν επιδέξιους χειρισμούς από τους κυβερνήτες, ως εκ τούτου τα πάντα μπορεί να συμβούν.

Στα πρώτα βίντεο με την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου, εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια σοβαρή μηχανική βλάβη. Αυτή ακριβώς η λεπτομέρεια, καθώς επίσης και το γεγονός ότι το ελικόπτερο έπεσε σε αβαθή, πράγμα που κατέστησε την ανέλκυσή του εύκολη, ενθαρρύνει τους επιτελείς του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) για το ενδεχόμενο πλήρους επισκευής του. Οι εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν αν πρόκειται για απώλεια ισχύος στον κινητήρα ή ανθρώπινο λάθος, που συνιστούν τις δύο βασικές εκδοχές.

*Το βίντεο είναι από το κανάλι ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΙ