Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: Πρωτοφανής χιονιάς θα «σαρώσει» την Αθήνα

Newsbomb

Ειδήσεις για καιρό: Μπορεί η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας να έχει υποχωρήσει όμως ένα νέο κύμα με πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες αναμένεται να μας «επισκεφθεί» τις επόμενες ημέρες.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων είναι ξεκάθαρες: Θα χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» την Παρασκευή και θα κορυφωθεί το Σάββατο όταν και θα υπάρξει χιονόπτωση σε όλη την Αττική, συμπεριλαμβανομένης και της Αθήνας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει ραγδαία πτώση, φτάνοντας ακόμα και τους -12 στην Πάρνηθα, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα την οποία επιμελείται η μετεωρολόγος Χριστίνα Σούζη, το Σάββατο (07/02) αναμένονται χιονοπτώσεις στην Αθήνα ενώ στα βόρεια προάστια όπως η Κηφισιά, το χιόνι θα πέφτει πυκνό. Την δε Κυριακή, το θερμόμετρο θα πέσει στα βόρεια προάστια ακόμα και στους -6 βαθμούς Κελσίου.

kairos2

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Χριστίνα Σούζη έκανε λόγο για ένα σύστημα «αρκετά βαρύ» αλλά και για χιόνια «μέχρι τις... βάρκες».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Για χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, το Σάββατο 7 Ιανουαρίου, κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο και την Κυριακή.

Σάββατο 07-01-2017
Καιρός: Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και καταιγίδες στο Αιγαίο. Σταδιακά από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται ύφεση των
φαινομένων.
Άνεμοι: Στα δυτικά και βόρεια, βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 08-01-2017
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Δριμύ χιονιά «βλέπει» και ο Σάκης Αρναούτογλου

O Σάκης Αρναούτογλου προβλέπει πως χιόνια θα πέσουν ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, με ανάρτηση στο Facebook, ανέφερε πως δριμύ ψύχος, με κατά τόπους ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα θα σαρώσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας.

Διαβάστε εδώ την πρόγνωση