Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός – Τάσος Αρνιακός: Έρχεται το φαινόμενο «Αριάδνη» – Πού θα χτυπήσει

Newsbomb

Καιρός: Πρωτοφανές κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει σε λίγες ώρες τη χώρα μας – Θα το στρώσει και στην Αθήνα – Δείτε τι αναφέρει ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός για το φαινόμενο «Αριάδνη».

Δύο κύματα κακοκαιρίας θα «χτυπήσουν» τη χώρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό. Tο πρώτο κύμα είναι το φαινόμενο «Αριάδνη, το οποίο φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1, θα είναι ιδιαίτερα έντονα, στις νότιες νησιωτικές και ανατολικές περιοχές, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και τη δυτική και νότια Ελλάδα. Μάλιστα, όπως προέβλεψε δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά φαινόμενα.

«Αργότερα, από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/2017) έρχεται η ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία θα φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας» ανέφερε ο μετεωρολόγος συμπλρώνοντας πως σιγά- σιγά η ψυχρή εισβολή θα κατηφορίσει νοτιότερα φθάνοντας την Παρασκευή το βράδυ και στην Αττική.

Θα χιονίσει στο κέντρο της Αθήνας

Από το βράδυ της Παρασκευής, ημέρα των Φώτων, περιμένουμε χιόνια στα βουνά της Αττικής και στα βόρεια προάστια, ενώ θα το «στρώσει» σε μία νοητή γραμμή από την Αττική Οδό και πάνω.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, θα χιονίσει και στην Αθήνα. Μάλιστα, το Σάββατο δεν αποκλείεται να έχουμε χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες, όπως είναι τα αυτοκίνητα και οι ταράτσες.

Σιβηρία η χώρα

Πολικές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει 20 βαθμούς υπό το μηδέν. Στην Αθήνα το Σάββατο η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 1 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από -7 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το χιονιά που θα σαρώσει τη χώρα μας