Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ξαφνική «εμπλοκή» - Αναβλήθηκε η απόφαση για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς (vid)

Newsbomb

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου η ανακοίνωση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου των αποφάσεων για την τύχη 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι μία ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ στρατιωτικοί, μια μόλις ημέρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτομόλησαν και προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Για τους Τούρκους έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.

tourkoi2

Το ένα εκ των τριών τμημάτων ανέβαλε την έκδοση της απόφασης του λόγω ασθένειας ενός μέλους, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν οι διασκέψεις. Τα αλλά δυο τμήματα ανέβαλαν την έκδοση των αποφάσεων λόγω συνεχιζόμενων διασκέψεων, οι οποίες δεν ολοκληρώθηκαν.

Την ερχόμενη Πέμπτη, τρεις διαφορετικές συνθέσεις του Ποινικού Τμήματος θα ανέβουν στην έδρα προκειμένου να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους επί των αιτήσεων αναιρέσεων των αντικρουόμενων κρίσεων που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τους αξιωματικούς.

Ήδη τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έχουν πει τρία «όχι» στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών στην πατρίδα τους κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με το σκεπτικό ότι δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, ότι θα υποστούν εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση ενώ επικαλέστηκαν και τις έντονες συζητήσεις για επαναφορά της θανατικής ποινής στη γείτονα χώρα.