Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας (pics&vids)

Newsbomb

25η Μαρτίου: Παρουσία χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για τον εορτασμό της Εθνικής επετείου.

ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΡΟΟΠΤΑ

Παρόντος του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ολοκληρώθηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου η στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Είχε προηγηθεί δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και κατάθεση στεφάνου από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

parelasi2

Την παρέλαση παρακολούθησαν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η Ντόρα Μπακογιάννη από την αξιωματική αντιπολίτευση και εκπρόσωποι των κομμάτων. Από την εξέδρα των επισήμων παρακολούθησε την παρέλαση και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

parelasi bomb1 1
parelasi bomb5 1
parelasi bomb4 1
parelasi bomb2 1
parelasi bomb3 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ και στη gallery του Newsbomb.gr

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν στιγμές από την παρέλαση:

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

parelasi21

Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι: «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα».

«Η Ελλάδα», τόνισε, «έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στις δηλώσεις της υπογράμμισε τη σημασία και το μήνυμα της Εθνικής Επετείου ενώ δηλώσεις έκαναν και οι Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι και ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων.

Συγκίνησαν οι Εύζωνες

Για μια ακόμα φορά, η παρέλαση των Ευζώνων αποτέλεσε μια από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της στρατιωτικής παρέλασης.

Το χαρακτηριστικό χτύπημα του τσαρουχιού στην άσφαλτο, συγκίνησε τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας για να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Ήταν η μοναδική στιγμή της παρέλασης που σταμάτησε να ηχεί η στρατιωτική μπάντα, με τα τύμπανα μόνο να συνοδεύουν τον δυνατό βηματισμό των Ευζώνων.

Δείτε το βίντεο:

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα ξεκίνησαν με τις 21 χαιρετιστήριες βολές από το πυροβολείο του Λυκαβηττού και την παιάνιση του εωθινού από τις φιλαρμονικές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα στο cnn.gr

Τα... διαφορετικά της παρέλασης

parelasi bomb10

Τα βλέμματα των Αθηναίων που βρέθηκαν στην οδό Αμαλίας «τράβηξε» η όμορφη οδηγός τεθωρακισμένου οχήματος κατά την διάρκεια της στρατιωτική παρέλασης.

Το γλύκο χαμόγελο της στρατιωτίνας... απέδειξε πώς οι γυναίκες δεν είναι το ασθενές φύλο.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της παρέλασης προκλήθηκε αναστάτωση από μια γυναίκα, η οποία φώναζε «είσαστε όλοι Τούρκοι Μουσουλμάνοι».

Όπως αποδείχθηκε πολύ γρήγορα, επρόκειτο για τη γνωστή, Ελένη Λουκά, η οποία απομακρύνθηκε γρήγορα από αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο σημείο.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Την κατάργηση της παρέλασης για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με τον τρόπο που γίνεται μέχρι σήμερα, και να πάρει μια άλλη μορφή, με παράλληλη γιορτή στη νέα παραλία, πρότεινε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Εντυπωσιακή και φέτος η παρέλαση για την Εθνική επέτειο στη Θεσσαλονίκη.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με χιλιάδες κόσμου να έχουν κατακλύσει τους δρόμους.

Δείτε εδώ εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση