Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Μετεωρολογική «βόμβα» θα σκάσει σε λίγες ημέρες στη χώρα μας - Τι λένε οι μετεωρολόγοι

Newsbomb

Καιρός: Ήρθε ο καιρός να φορέσουμε τα μαγιό μας -Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μίνι καύσωνα που έρχεται από την Παρασκευή – Πού και πότε ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους 38 βαθμούς Κελσίου – Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, Γιάννης Καλλιάνος και Σάκης Αρναούτογλου.

Καιρός για μίνι καύσωνα. Πρόωρη θερμή εισβολή αναμένεται στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13-14/05/20147) ο υδράργυρος θα «εκτοξευτεί» στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο ακόμη και στους 38 βαθμούς.

«Το βασικό αίτιο για την εξέλιξη αυτή θα είναι οι θερμές αέριες μάζες οι οποίες προερχόμενες από την Βόρεια Αφρική, θα μας επισκεφτούν και θα ανεβάσουν την θερμοκρασία κατά 10-11°C από την Πέμπτη έως και το Σάββατο» έγραψε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Καλλιάνος.

Δείτε αναλυτικά τι έγραψε στο Facebook

Για ένα έντονο κύμα ζέστης μέσα στο Σαββατοκύριακο έκανε λόγο και ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου. Ωστόσο, μέχρι και την Πέμπτη ο καιρός, σύμφωνα με το μετεωρολόγο, θα είναι άστατος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν καταιγίδες και χαλάζι σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Από την Παρασκευή ένα κύμα έντονης ζέστης θα σαρώσει τη χώρα. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με τον Αρναούτογλου θα «σκαρφαλώσει» στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο ίδιος διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν πρόκειται για καύσωνα, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε τα φαινόμενα δεν θα είναι αισθητά σε όλη τη χώρα.

Δείτε στο βίντεο τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.