ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η «νηπιαγωγός» που ψάχνει η Αστυνομία

Κρήτη: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτή είναι η «νηπιαγωγός» που ψάχνει η Αστυνομία

Ένα πρωτοφανές περιστατικό με «πρωταγωνίστρια» μία… «νηπιαγωγό» εκτυλίχθηκε στην Κρήτη.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Απατεώνας, η οποία παρίστανε τη νηπιαγωγό, τηλεφώνησε σε - δήθεν - συνάδελφό της, και αφού της είπε ψευδώς ότι βρίσκεται σε γραφείο τελετών, καθώς όπως υποστήριξε «έχασε» ξαφνικά στενό συγγενικό της πρόσωπο, δεν δίστασε να της ζητήσει το ποσό των 2.000 ευρώ!

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το συμβάν καταγγέλθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Πιντζόπουλο.

Όπως ανέφερε μάλιστα, μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV", ο κ. Πιντζόπουλος, η προσπάθεια εξαπάτησης του συναδέλφου του ήταν ιδιαίτερα καλοστημένη, αφού κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος ακούγονταν μέχρι και... φωνές μικρών παιδιών.

«Κάποιος, προσποιούμενος μια συνάδελφό μου και με πρόφαση ότι βρίσκεται σε γραφείο τελετών κι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, κάλεσε συνάδελφό μας και του ζήτησε χρήματα», είπε αρχικά ο κ. Πιντζόπουλος. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, η γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην άλλη άκρη του τηλεφώνου, είχε... αλλοιωμένη φωνή, η οποία παρέπεμπε στην πραγματική νηπιαγωγό. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, η επιτήδεια είχε φροντίσει να «στήσει» και το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο με παιδικές φωνές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Πιντζόπουλο, ο ιδιοκτήτης του παιδικού σταθμού που έλαβε το τηλεφώνημα δεν άργησε να διαπιστώσει ότι κάτι δεν πάει καλά...

«Ευτυχώς, ο συνάδελφος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη, παρότι θεωρώ ότι η όλη διαδικασία ήταν πολύ καλά στημένη. Έτσι, όταν ο συνάδελφός μου άρχισε τις ερωτήσεις, η άλλη γραμμή έκλεισε», μας εξήγησε ο κ. Πιντζόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε πως, ούτε λίγο, ούτε πολύ, η επιτήδεια τού ζήτησε να τη βοηθήσει οικονομικά, προσφέροντάς της 2.000 ευρώ για τα έξοδα... κηδείας!

«Εμείς κινηθήκαμε άμεσα, προκειμένου να αντιληφθούν οι απατεώνες ότι δεν είμαστε εύκολη λεία», μας είπε ο κ. Πιντζόπουλος. «Όσο συχνότερα κοινοποιούνται παρόμοια περιστατικά, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες αυτά να επαναληφθούν», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Παιδικών Σταθμών, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την ΕΛ.ΑΣ. για την άμεση ανταπόκρισή της στο καταγγελλόμενο συμβάν.