Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Ένταση και στην Πάτρα - «Βροχή» από πέτρες και μολότοφ (vid)

Newsbomb

Λίγο μετά τις 19:46 την Παρασκευή (17/11/2017) προκλήθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα ανιτεξουσιαστών που ακολουθούσε στην ούρα της πορείας για την 44η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ, στο ύψους του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και απώθησαν τους κουκουλοφόρους προς το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου. Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και απομακρύνθηκαν προς την περιοχή της Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το patrastimes.gr, τα επεισόδια επεκτάθηκαν λίγο πριν τις 20:00 και μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου και εκεί σημειώθηκαν πετροπόλεμος αλλά και ρίψεις μολότοφ. Όπως μετέδωσε, εξάλλου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τις βόμβες μολότοφ προκλήθηκε φωτιά στην είσοδο του κτιρίου.

Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν παράθυρα αυτοκινήτου της κυνηγετικής ομοσπονδίας, που ήταν σταθμευμένο στην οδό Αγίου Ανδρέου και πέταξαν στο εσωτερικό του βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Επίσης, προκάλεσαν φθορές στη βιτρίνα καταστήματος με είδη για κατοικίδια ζώα, καθώς και σε κατάστημα πώλησης δερμάτινων ρούχων που βρίσκονται κοντά στη πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, για να αντιμετωπίσουν τυχόν νέα επεισόδια. Υπολογίζεται ότι οι αντιεξουσιαστές που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας ήταν περίπου 200 άτομα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: patrastimes.gr