Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι ληστές που ρήμαζαν καταστήματα: Βίντεο από τη δράση του «ψηλού» και του «κοντού»

Newsbomb

Τα στοιχεία καθώς και βίντεο από τη δράση των ληστών που «χτυπούσαν» καταστήματα, περίπτερα και άλλες επιχειρήσεις έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, σήμερα Τρίτη, 28 Νοεμβρίου.

Οι φωτογραφίες, το βίντεο και τα στοιχεία των δραστών δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. (επ) HINOV (ον) PAVEL του HRISTOV και της NIKOLINKA, γεννηθέντα στις 7-10-1985 στη Βουλγαρία

astynomia psilos kontos2
astynomia psilos kontos2

2. ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΑΚΗ Ελευθέριο του Στυλιανού και της Παναγούλας, γεννηθέντα στις 6-3-1988 στην Αθήνα

astynomia psilos kontos4
astynomia psilos kontos4

Και για τον μη συλληφθέντα:

3. ΤΟΥΡΝΑ Ανδρέα του Γεωργίου και της Καλλιόπης, γεννηθέντα στις 4-1-1979 στην Αθήνα

astynomia psilos kontos6
astynomia psilos kontos6

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ληστείας από κοινού, κατά συρροή και κατά μόνας, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι 6 μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την αξίωση της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 και 210-5319307 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της σύλληψης και η δράση τους

Στην ενημέρωσή της για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, η Αστυνομία, είχε αναφέρει τα εξής:

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση στις 21 Νοεμβρίου 2017, στο Περιστέρι Αττικής, 32χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 29χρονος ημεδαπός, ενώ αναζητείται και 38χρονος ημεδαπός συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς και προμήθεια, χρήση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, διαπιστώθηκε η δράση δύο τουλάχιστον ατόμων από τις αρχές Απριλίου του έτους 2017, με ιδιαίτερα σωματομετρικά χαρακτηριστικά, ο ένας με ύψος 1,80 m περίπου και αδύνατος (αποκαλούμενος ως «ψηλός») και ο έτερος με ύψος 1,65 περίπου και εύσωμος (αποκαλούμενος ως «κοντός»), που διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, σουπερμάρκετ, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κ.α.), στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Οι δράστες μετέβαιναν στους στόχους τους πεζή ή με δίκυκλη μοτ o συκλέτα, αποκρύπτοντας τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, με κουκούλες, τύπου « full - face » ή με μαντήλια, ή κουκούλες φούτερ ή ακόμη και με αποκριάτικες μάσκες, προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αναγνώρισή τους από τα θύματά τους, και με την απειλή πιστολιού, αφαιρούσαν από το ταμείο χρηματικά ποσά (εισπράξεις), ακόμη και τυχερά δελτία.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες και των 3 κατηγορουμένων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • μεταλλικό πιστόλι (ρέπλικα), μαύρου χρώματος και φυσίγγιο κρότου (αβολίδωτο),
  • κουκούλες « full - face » και σκούφοι,
  • ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών,
  • 0,7 γραμμάρια κάνναβης,
  • (12) ναρκωτικά δισκία,
  • (2) κινητά τηλέφωνα,
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και
  • δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο διαφυγής, μετά την τέλεση των ληστειών.