Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΟΚ: Το «τρενάκι του τρόμου» στο Αίγιο δεν είχε άδεια λειτουργίας (vid)

Newsbomb

Αίγιο | Ειδήσεις: Σάλο προκαλεί η είδηση ότι το τρενάκι στο λούνα παρκ του Αιγίου, το οποίο λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μια μητέρα και τα τρία παιδιά της την Τρίτη (12/12/2017), λειτουργούσε χωρίς καμία απολύτως άδεια.

ΣΤΟ... ΚΑΚΟ ΜΑΤI ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery του Newsbomb.gr τις συγκλονιστικές μαρτυρίες για την παραλίγο τραγωδία στο Αίγιο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το λούνα παρκ στο Αίγιο, όπου κινδύνευσε η οικογένεια το βράδυ της Τρίτης (12/12), είχε ανοίξει τις πόρτες του δύο ημέρες πριν από το ατύχημα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, επικαλούμενη το νομικό σύμβουλο του δήμου Αιγιαλείας, το λούνα παρκ λειτουργούσε παρανόμως, καθώς δεν είχε αδειοδοτηθεί.

Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, είχε γίνει δημοπράτηση για εκμίσθωση του χώρου, είχε περάσει την οικονομική επιτροπή που κατακυρώνει στο χώρο τον πλειοδότη και αναμενόταν η έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το αμέσως επόμενο βήμα μετά την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν να επισκεφτεί το χώρο και τα παιχνίδια η Επιτροπή Θεαμάτων, για να ελέγξει την ασφάλειά τους και στη συνέχεια να υπογραφεί ένα συμφωνητικό που λειτουργεί σαν άδεια για τον ιδιοκτήτη των παιχνιδιών.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση οι διαδικασίες έφτασαν μέχρι τη μέση και ο ιδιοκτήτης άνοιξε το λούνα παρκ, για να «προλάβει» τις γιορτές.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Μαρία Ιατροπούλου, η οποία ανέφερε στην εφημερίδα ότι «δεν είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για να λάβει την τελική άδεια ο επιχειρηματίας. Ευτυχώς που δεν σκοτώθηκαν και γλιτώσαμε τα χειρότερα. Η μητέρα έχει πάθει μετατόπιση σπονδύλου και αυτό θα χρειαστεί αρκετό διάστημα και θεραπεία».

«Όλο το Αίγιο πήγε στο άνοιγμα του πάρκου, όπου έγινε το ατύχημα. Γύρω στους 2.000 πολίτες ήταν εκεί. Είναι τραγικό αυτό που έχει συμβεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή και ο δήμος υποστηρίζει πως το άνοιγμα του λούνα παρκ έγινε εν αγνοία της δημοτικής αρχής και κατηγορεί τον ιδιοκτήτη του ψυχαγωγικού πάρκου για ρευματοκλοπή.

Για όλα φταίει το… κακό μάτι!

Εν τω μεταξύ, θυμηδία προκαλούν οι ισχυρισμοί του ιδιοκτήτη του τρένου στο συγκεκριμένο λούνα παρκ, ο οποίος έριξε το φταίξιμο για το ατύχημα στη… γλωσσοφαγία.

Είπε χαρακτηριστικά: «Δούλευε το τρενάκι, το λούνα παρκ γενικά καμιά ώρα. Μόλις τελείωσαν τα γενέθλια του κόσμου πλάκωσε κόσμος αβέρτα, μιλάμε γέμισε η πλατεία. Λοιπόν, εγώ στο μάτι δεν πιστεύω. Αλλά αρχίσανε ''ρε... θα κονομήσεις, θα κάνεις, θα ράνεις, θα φτιάχνεις''».

«Ο γιος μου ο μεγάλος δουλεύει το τρένο, έχει πείρα. Εγώ κάνω τη δουλειά από το 1969. 50 χρόνια περίπου», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε: Λένε τα παιδιά ότι το τρενάκι εδώ στη στροφή κάνει .... και τα παιδάκια χτυπάνε παλαμάκια. Μήπως αυτή φοβήθηκε και σηκώθηκε όρθια και έχασε την ισορροπία της και έπεσε κάτω. Αλλιώς δεν εξηγώ εγώ. Να δούμε τι θα πει και ο πραγματογνώμονας».

Το χρονικό μιας παραλίγο τραγωδίας

Ήταν βράδυ της Τρίτης (12/12/2017) όταν η 39χρονη μητέρα και τα τρία παιδιά της, δύο αγόρια ηλικίας 12 και 5 ετών και ένα κοριτσάκι 4 ετών έφυγαν στον αέρα, όταν το τρενάκι που έπαιζαν βγήκε από τις ράγες.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο Αίγιο, και η οικογένεια, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επέβαινε στο τελευταίο βαγόνι του τρένου.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο πατέρας είδε ξαφνικά την οικογένειά του να «εκσφενδονίζεται» από το τρενάκι.

Ο ίδιος αργότερα θα πει χαρακτηριστικά: «Είδα τα παιδιά μου να αιρωούνται στον αέρα έφυγε το βαγόνι από την πρώτην στροφή είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και στην τελευταία στροφή έφυγε το τελευταίο βαγόνι μαζί με τα παιδιά και την γυναίκα μου και τα είδα όλα στον αέρα. Είναι έγκλημα 25 μέτρα σιδηροκατασκευή στηριγμένη σε τάκους, σε ξύλα. Και με ένα τρενάκι να περιφέρεται με μεγάλη ταχύτητα».

Πηγή βίντεο: PatrasTV.gr