Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία για την οικογενειακή τραγωδία στην Κατερίνη - Από πού ξεκίνησε η φωτιά (vid)

Newsbomb

Συνεχίζει να προκαλείσοκ η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Κατερίνη - Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το πώς ξέσπσε η φονική πυρκαγιά που κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής (17/12/2017) στο κέντρο της Κατερίνης.

Ένας 77χρονος βρέθηκε απανθρακωμένος στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μετά από φωτιά. Έναν όροφο πιο πάνω, έμελλε να βρουν τραγικό θάνατο από τις αναθυμιάσεις ο 81χρονος αδερφός του και η 43χρονη ανιψιά του.

katerini2

Για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, μίλησε στον ΑΝΤ1, ένας γείτονας των θυμάτων, υποστηρίζοντας ότι η φωτιά ξεκίνησε από θερμαντικό σώμα και ο άτυχος άνδρας που έμενε στο διαμέρισμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικές εικόνες από την οικογενειακή τραγωδία στην Κατερίνη

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 05:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν η Πυροσβεστική ενημερώθηκε για φωτιά σε πολυκατοικία. Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας εντόπισαν απανθρακωμένο έναν 77χρονο. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις τους από το δεύτερο όροφο έναν 81χρονο και μία 43χρονη. Τα δύο θύματα παραδόθηκαν στο ΕΚΑΒ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική ο θάνατος του 81χρονου και της 43χρονης οφείλεται σε αναθυμιάσεις. Ο πατέρας και η κόρη του φέρεται πως προσπάθησαν να ανοίξουν την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας για να μπει καθαρός αέρας, ωστόσο, εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 77χρονος ιδιοκτήτης του 1ου ορόφου κοιμήθηκε και λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα του πιθανόν από το υπνοδωμάτιο του.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό πως ο ηλικιωμένος που βρέθηκε απανθρακωμένος στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, ήταν ο αδερφός του 81χρονου και θείος της 43χρονης που διέμεναν στον πάνω όροφο.

Έσωσαν από τις φλόγες ένα μωρό

Η Πυροσβεστική απομάκρυνε από τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας οκτώ ακόμα ενοίκους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, όπως και ένας πυροσβέστης που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι άνδρες της Υπηρεσίας που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να βγάλουν ζωντανό από την πύρινη πολυκατοικία ένα μωρό.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi