Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Δώρα Ζέμπερη: Τι αποκάλυψε ο δολοφόνος της εφοριακού

Newsbomb

Δώρα Ζέμπερη: Ποια τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη – Ο δολοφόνος της εμπλέκει και τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση – Τι αποκάλυψε στη συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα

Συμπληρωματική απολογία έδωσε, επί σχεδόν πέντε ώρες, σήμερα, Τρίτη (16/01/2018) ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β' Νεκροταφείο, ο οποίος κλήθηκε από τον ανακριτή να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προβάλλει μετά την προφυλάκισή του, ότι σκότωσε την εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι αμοιβής.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο επεισοδίων, φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή όσα ισχυρίζεται από τη φυλακή περί «εντολής» που έλαβε να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη και να εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.

«Εγώ την τραυμάτισα, άλλος τη σκότωσε»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Μανώλης Σοροπίδης κατέθεσε μια στιχομυθία στην οποία ο ίδιος εμπλέκει ένα τρίτο πρόσωπο στην υπόθεση. Επανέλαβε ότι αυτός ήταν ο φυσικός αυτουργός αλλά όχι αυτός που κατάφερε τα θανάσιμα τραύματα στην εφοριακό. Είπε, πως εκείνος απλώς την τραυμάτισε, όμως άλλο πρόσωπο είναι αυτό που τη σκότωσε.

«Άλλοι με έβαλαν να διαπράξω αυτό το έγκλημα. Λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητα κάποιοι ήθελαν να την βγάλουν από τη μέση» υποστήριξε.

Όπως φέρεται να υποστηρίζει ο 58χρονος, σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην Εφορία. Αυτοί οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, κατά τους ισχυρισμούς του, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή. Υποστηρίζει, επίσης, ότι τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Σημειώνεται, ότι στην πρώτη απολογία του ο 58χρονος, αφού τόνιζε πως είναι χρήστης ναρκωτικών, είχε υποστηρίξει πως σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν επιχείρησε να της πάρει την τσάντα.

Αναπαράσταση του συμβάντος ζητά η μητέρα της Δώρας

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε τη Δευτέρα η μητέρα της Δώρας, η οποία παρέδωσε λίστα με ερωτήματα που ζητά να απαντηθούν από τον δράστη. Ανάμεσα σε αυτά είναι και η αναπαράσταση του συμβάντος αλλά και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου του Σοροπίδη.

Στα ερωτήματα που υπέβαλε η μητέρα ζητά να περιγράψει πόσες ημέρες παρακολουθούσε τη Δώρα, εάν υπήρχε μόνο ένα ή πολλά μαχαίρια με τα οποία έγινε η δολοφονία, αλλά και εάν γνώριζε ο συγκάτοικος του Σοροπίδη το σχέδιο δολοφονίας ή εάν ενημερώθηκε στη συνέχεια.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες του καθ' ομολογίαν δολοφόνου και του θύματος

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ΕΡΤ.