Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση έξω από το υπουργείο Υγείας

Newsbomb

Ένταση στο υπουργείο Υγείας με τα ΜΑΤ να μην επιτρέπουν σε μέλη της ΠΟΕΔΗΝ να μπουν στο κτήριο.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης (25/01/2018) έξω από το υπουργείο Υγείας μεταξύ μελών της ΠΟΕΔΗΝ και αστυνομικών.

Όλα συνέβησαν όταν ομάδα συνδικαλιστών επιχείρησε να μπει στο κτήριο, όπου ήταν προγραμματισμένη συνάντηση αντιπροσωπείας με την ηγεσία του υπουργείου. Ωστόσο η συμφωνία προέβλεπε να περάσουν 10 μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ εκείνοι ήθελαν να μπουν στο κτήριο 12.

Τότε ήρθαν στα χέρια με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο. Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απωθήσουν με αποτέλεσμα να «ανάψουν» τα αίματα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί σήμερα κινητοποιήσεις με κεντρικό αίτημα το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που, όπως υποστηρίζει, περικόπτεται.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική μοίρασαν ψωμί και ελιές έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς υποστηρίζουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης τους οδηγούν στα συσσίτια.

Άλλοι διαδηλωτές είχαν φορέσει μάσκες του Τσίπρα και του Πολάκη και κρατούσαν ζώνες στις οποίες έφτιαχναν νέες τρύπες θέλοντας να στείλουν το μήνυμα ότι πλέον... αδυνατίζουν λόγω της λιτότητας.

Δείτε φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: ΣΚΑΪ, Eurokinissi.gr