Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Έτσι «χτυπά» τη χώρα μας η «Ιοκάστη» - Δείτε δορυφορικές εικόνες

Newsbomb

Καιρός: Η «Ιοκάστη», το βαρομετρικό χαμηλό, σκέπασε τη χώρα μας – Έφερε χιόνια και ισχυρές βροχές – Πού εντοπίζονται προβλήματα – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Δείτε την πορεία της «Ιοκάστης» μέσα από δορυφορικές εικόνες

Η... επέλαση της «Ιοκάστης» συνεχίζεται σήμερα Κυριακή (11/02/2018) με την ισχυρή κακοκαιρία να προκαλεί προβλήματα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Το χιόνι που έπεσε από το βράδυ του Σαββάτου στη Δυτική Μακεδονία, έχει δημιουργήσει μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό «Ιοκάστη» χαρακτηρίστηκε ως «βόμβα», αναφέρει το Meteo.gr. Στο βίντεο στο τέλος του άρθρου θα παρακολουθήσετε την περιοχή γέννησης της «Ιοκάστης» καθώς και την πορεία της μεταξύ Παρασκευής 9 και Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018.

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία σε λίγες ώρες

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 06 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το πρωί και στην ανατολική Μακεδονία – Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής – ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 5 με 7 με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 04 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και πιθανόν στο Ιόνιο και την Ήπειρο, ενώ μέχρι το βράδυ και κατά διαστήματα στη δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 μ ε6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το βράδυ θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο, ενώ είναι πιθανό μέχρι το πρωί να είναι έντονα στη Θεσσαλία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Άστατος ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή φωτογραφιών: Meteo.gr, Forecast Weather Greece