Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοψία Newsbomb.gr: Εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο ΟΑΚΑ (pics+vid)

Newsbomb

Ξεχαρβαλωμένοι κάδοι αποριμμάτων, διαλυμένοι φράχτες, σκουριασμένα κι επικίνδυνα στέγαστρα, σκουπίδια και απίστευτη δυσοσμία. Αυτές, δυστυχώς, είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν επιγραμματικά να περιγράψουν τις απαράδεκτες εικόνες που αντικρίζει κανείς στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε πιο πάνω στη video gallery τις απαράδεκτες εικόνες που κατέγραψε η κάμερα του Newsbomb.gr στο ΟΑΚΑ

Το αλλοτινό «στολίδι» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που ο ελληνικός λαός μάτωσε κυριολεκτικά, για να πληρώσει την κατασκευή του, καταβάλλοντας επί σειρά ετών εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δεν θυμίζει πλέον σε τίποτα τις παλιές δόξες του.

Για την ακρίβεια έχει μετατραπεί σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή! Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr και μπορείτε να δείτε πιο κάτω στη photo gallery είναι αποκαρδιωτικές.

Σε μια περιοχή, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να σφύζει από ζωή, η εγκατάλειψη και η αδιαφορία ζουν και βασιλεύουν, μετατρέποντας το ΟΑΚΑ σε ένα χώρο – φάντασμα, όπου η ασφάλεια είναι το τελευταίο πράγμα στο οποίο μπορεί να αναφέρεται κανείς με… βεβαιότητα.

Τα όσα αντικρίζει καθημερινά ο κόσμος που επιλέγει καθημερινά να κάνει τον περίπατό του ή να αθληθεί μέσα στο ΟΑΚΑ προκαλούν σοκ: σκουπίδια κάθε λογής, σύριγγες και προφυλακτικά, καθιστούν το χώρο μια πραγματική υγειονομική «βόμβα».

Ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από τους εξωτερικούς χώρους κοντά στο ποδηλατοδρόμιο και το γήπεδο της ξιφασκίας. Υπάρχουν δε σημεία, ιδίως στα ισόγεια και υπόγεια περάσματα του συγκροτήματος, όπου η δυσοσμία από τα λιμνάζοντα νερά και τα σκουπίδια δημιουργούν μια τόσο αποπνικτική ατμόσφαιρα, ώστε να μην μπορεί να σταθεί άνθρωπος.

Εξίσου απαράδεκτη είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν πολλά από τα στέγαστρα στο ΟΑΚΑ: Η διάβρωση και η σκουριά είναι σε αρκετά σημεία ιδιαίτερα εμφανής, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τη γενικότερη ασφάλεια των ανθρώπων που κινούνται κάτω από αυτά.

Πολλές από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις, λεβητοστάσια και μηχανοστάσια, παρουσιάζουν ξεκάθαρα σημάδια εγκατάλειψης: σκουριά, ρύπανση κάθε λογής, από σκουπίδια μέχρι και γκράφιτι συνθέτουν ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό.

Κρίσιμο ζήτημα: Θα παρέμβει κανείς, ώστε να σταματήσει αυτή η δραματική κατάσταση;

Εύλογα, λοιπόν, αναρωτιέται κανείς: Γιατί η Πολιτεία έχει γυρίσει επιδεικτικά την πλάτη σε έναν τεράστιο χώρο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για πολλαπλές δραστηριότητες;

Οι Έλληνες πλήρωναν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για χρόνια, ώστε να φτιαχτούν τα ολυμπιακά έργα, μεταξύ των οποίων και το ΟΑΚΑ, υποθηκεύοντας ακόμη και τις μελλοντικές γενιές. Δεν συνιστά, άραγε, ασέβεια και ντροπή, να αντικρίζουν τέτοια εγκατάλειψη;

Θα παρέμβει κανείς, επιτέλους, ώστε να εκλείψουν οι απαράδεκτες αυτές εικόνες;

Το καταπληκτικότερο όλων είναι ότι όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, έχουν το θράσος και μπλοκάρουν επενδύσεις.

Ναι καλά διαβάσατε. Όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι μανδαρίνοι που επι σειρά ετών ζούσαν παρασιτικά σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα έχουν το θράσος και επικαλούνται – άκουσον άκουσον - τα χρήματα του ελληνικού λαού και μιλάνε για τα ολυμπιακά ακίνητα λες και είναι περιουσία που έφεραν από τα σπίτια τους.

Αλήθεια ποιος τους έχρισε προστάτες της περιουσίας του ελληνικού λαού;

Διότι, αν είναι έτσι, θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εκατομμύρια για τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό κράτος από την δική τους πολυετή ανεπάρκεια.

Να δούμε πόσα χρήματα ξόδεψε ο λαός για να χτιστούν αυτές οι εγκαταστάσεις και ποιο είναι το κόστος της καταστροφής. Να τα συνυπολογίσουμε όλα και να φωνάξουμε τους υπευθύνους να τα πληρώσουν και να κάτσουν στο σκαμνί.

Που ήταν η ευαισθησία όλων αυτών των παραγόντων όταν η περιουσία του λαού και οι αθλητικές εγκαταστάσεις βούλιαζαν στη βρώμα και τη δυσωδία, ενώ αυτοί καθόντουσαν στις καρέκλες τους και παραγόντιζαν δήθεν ως πολιτικοί παράγοντες και διαπρεπείς οικονομολόγοι;

Επίσης, επειδή η αλαζονεία και η έπαρση είναι κακός σύμβουλος καλό θα είναι να επισημανθεί προς όλους ότι ιδιοκτήτης του ΟΑΚΑ δεν είναι καμία ΕΟΕ και κανένας φορέας. Ιδιοκτήτης των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων είναι ο Ελληνικός λαός και ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ και δεν του αξίζει αυτή η μιζέρια και αυτή η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του!