Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για κακοκαιρία – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Newsbomb

Καιρός: Έρχεται μίνι κακοκαιρία – Πού και πότε θα «χτυπήσει» - Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο της σκόνης από την Αφρική - Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του γνωστού μετεωρολόγου, Τάσου Αρνιακού.

Υποχωρεί σιγά – σιγά το πέπλο της σκόνης από την Αφρική που έχει «σκεπάσει» τις τελευταίες ημέρες τη χώρα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης (27/03/2018) στον ΑΝΤ1, ο Τάσος Αρνιακός, η κίτρινη σκόνη έχει φύγει από τον κορμό της Ελλάδας. Σήμερα, το φαινόμενο θα επηρεάσει κυρίως τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ωστόσο, όπως προέβλεψε ο γνωστός μετεωρολόγος, οι βροχές θα κάνουν έντονη σήμερα την παρουσία τους σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, στην Ήπειρο, όπου από το πρωί βρέχει, κατά τόπους οι βροχές θα είναι ισχυρές και ενδεχομένως να συνοδεύονται από καταιγίδες.

«Η κακοκαιρία σήμερα θα επηρεάσει εκτός από τη δυτική Ελλάδα, αργότερα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν ψηλά στα βουνά, κυρίως στην Ήπειρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Αρνιακός, τονίζοντας, ωστόσο, ότι από το βράδυ ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα, σήμερα, ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά έχουν γυρίσει δυτικοί, 4 6 μποφόρ. Στα ανατολικά, όμως, και κυρίως στο Αιγαίο διατηρούνται οι νοτιάδες, οι οποίοι θα φτάσουν σήμερα τα 6 με 7, τροφοδοτώντας το φαινόμενο της σκόνης από την Αφρική. Ωστόσο, από τη νύχτα και μετά η κατάσταση θα εξομαλυνθεί.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα κεντρικά θα φτάσεις στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν συννεφιές, ενώ δεν αποκλείεται να βρέξει στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και το πολύ 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται συννεφιές, οι οποίες θα πυκνώνουν και το μεσημέρι και το απόγευμα δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν βροχές στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι επιβαρυμένος κυρίως στα ανατολικά και νότια της Ελλάδας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Πέμπτη και την Παρασκευή. Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο του Λαζάρου.

Ανοιξιάτικος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοιξιάτικος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα εκτίμησε ο κ. Αρνιακός. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι εκτιμά για τον καιρό του Πάσχα