Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Φρίκη στην Καβάλα: Έστησαν ενέδρα θανάτου σε φοιτητή – Σοκάρει το βίντεο – ντοκουμέντο

Newsbomb

Μεγάλη ανατροπή! Βίντεο «δείχνει» ενέδρα θανάτου στον 26χρονο φοιτητή της Νομικής, Δημήτρη Σωτηρίου – Είχε σκοτωθεί σε τροχαίο – Δεν ήταν δυστύχημα, αλλά έγκλημα προκύπτει από νέα στοιχεία – Δείτε καρέ – καρέ το σοκαριστικό ντοκουμέντο από την ενέδρα θανάτου

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο για το θρίλερ στην Καβάλα που αποτυπώνει καρέ – καρέ τη στιγμή που ο άτυχος φοιτητής Δημήτρης Σωτηρίου χάνει τη ζωή του έφερε στο φως της δημοσιότητας η εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Στο βίντεο φαίνεται πως κάποιος του έχει στήσει ενέδρα θανάτου, ανατρέποντας τα όσα ήταν μέχρι σήμερα γνωστά. Δηλαδή ότι ο φοιτητής έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Κάποιοι φαίνεται πως έστησαν το όλο σκηνικό για να καλύψουν ένα καλά προμελετημένο έγκλημα.

Στην εκπομπή της Παρασκευής 20 Απριλίου, προβλήθηκε το υλικό από κάμερες ασφαλείας που συγκέντρωσε η οικογένεια του άτυχου νέου, από το σημείο που έχασε τη ζωή του.

Σε αυτό φαίνεται ξεκάθαρα πως το αυτοκίνητο του νεαρού φοιτητή εξετράπη της πορείας του όταν μία δέσμη φωτός από ένα άλλο όχημα που του είχε στήσει καρτέρι, τον τύφλωσε.

kontantinos copy

Γιατί του έστησαν ενέδρα θανάτου

Πολλοί ήταν οι τηλεθεατές από την Καβάλα αλλά και από το εξωτερικό που κινητοποιήθηκαν μέσα στη νύχτα για να βοηθήσουν.

Μάρτυρας ανέφερε στην εκπομπή πως συνάντησε το μοιραίο βράδυ τον Δημήτρη στο μπαρ που διασκέδαζε. Είπε πως ήταν μαζί με δύο φίλους, δεν ήπιε και έφυγε σχετικά γρήγορα.

Από άλλες μαρτυρίες αποκαλύφθηκε πως έξω από το μπαρ που διασκέδαζε, έγινε ένας άγριος καβγάς. Η Αστυνομία δεν ερεύνησε την πληροφορία αυτή, αλλά ούτε και άλλες γύρω από την υπόθεση, αφού από την αρχή την αντιμετώπισε σαν τροχαίο.

Άλλος μάρτυρας αποκάλυψε στο «Φως στο Τούνελ» πως το επίμαχο διάστημα συμμορία διέρρηξε καταστήματα στην περιοχή του δυστυχήματος. Δεν αποκλείεται ο Δημήτρης να βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή που προσπάθησαν να διαφύγουν και να τον ανάγκασαν να εκτραπεί της πορείας του.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις το ψεύτικο οικοδόμημα του τροχαίου δυστυχήματος γκρεμίστηκε και η έρευνα οδηγείται πλέον σε νέα κατεύθυνση.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στη gallery του Newsbomb.gr

Η οικογένεια θα υποβάλει μήνυση κατ΄αγνώστων για ανθρωποκτονία

Η οικογένεια του άτυχου νέου, θα υποβάλει μήνυση κατ’ αγνώστων για ανθρωποκτονία. Η υπόθεση έχει «παγώσει» μήνες τώρα στην Εισαγγελία Καβάλας.

Ο Δημήτρης Σωτηρίου 26 χρόνων, κάτοικος Ελευθερούπολης, βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της 3ης Μαΐου 2017 στο 52ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Καβάλας – Αμφίπολης. Από τότε ξεκίνησε ένας Γολγοθάς για τους γονείς του που μετατράπηκαν σε ντετέκτιβ για να βρουν τι πραγματικά συνέβη στο παιδί τους.

Εδώ παίχθηκε το θρίλερ με το φοιτητή

Ο ειδικός πραγματογνώμονας Κωνσταντίνος Καραπάνος που όρισε η οικογένεια, βρέθηκε με την κάμερα του «Φως στο Τούνελ» στον τόπο όπου συνέβη η τραγωδία. Μάλιστα, απέδειξε με την έρευνα του την εμπλοκή και άλλων δύο οχημάτων.

«Ο Δημήτρης κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του από την Καβάλα προς την Ελευθερούπολη. Στο σημείο της εκτροπής υπήρχε μία καμπυλότητα που συνέχιζε σε ευθεία. Μία δέσμη φωτός που άναψε ξαφνικά από αυτοκίνητο που βρισκόταν δεξιά του, τον ανάγκασε σε πλαγιολίσθηση και εξετράπη της πορείας του αριστερά. Η τροχαία κατέγραψε ένα ιχνογράφημα πλαγιολίσθησης 20 μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ειδικό η εκτιμώμενη ταχύτητα κίνησης που είχε αναπτύξει ο Δημήτρης, ήταν 115 χιλιόμετρα.

«Εάν υποθέσουμε ότι ο νέος κοιμήθηκε θα είχε φύγει από την πορεία του στην αρχή της καμπυλότητας του δρόμου καθώς δεν θα μπορούσε να ελέγξει το αυτοκίνητο. Επιπλέον το αυτοκίνητο που οδηγούσε είχε μπροστινή κίνηση και στην περίπτωση που έχανε τον έλεγχο, θα έφευγε προς τα δεξιά. Από τη στιγμή που αντέδρασε ο οδηγός, δέχθηκε έναν κίνδυνο. Ο κίνδυνος υπήρξε, είναι εμφανής στο υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες και για αυτό το λόγο ο Δημήτρης κατευθύνθηκε προς τα αριστερά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του, με κάποιο τρόπο το αυτοκίνητο παρεμποδίστηκε και εξετράπη. Επίσης οι οδηγοί των δύο άλλων αυτοκίνητων που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, βρέθηκαν στο σημείο σαν να τον περίμεναν, δεν αντέδρασαν ούτε ειδοποίησαν τις Αρχές και εγκατέλειψαν τον άτυχο νέο.

Το ντοκουμέντο

Στο ντοκουμέντο φαίνεται ξεκάθαρα πως περίπου μια ώρα πριν από το τραγικό συμβάν, ένα άγνωστο αυτοκίνητο εισέρχεται σε ιδιωτικό πάρκινγκ επιχείρησης. Τα φώτα του που βλέπουν προς τον δρόμο σβήνουν όταν ακινητοποιείται. Στο υλικό διακρίνεται η πορεία του αυτοκίνητου του Δημήτρη. Τη στιγμή που περνάει μπροστά από το ακινητοποιημένο όχημα, ο οδηγός του ανάβει ξαφνικά τα φώτα, ο Δημήτρης νιώθωντας τον κίνδυνο, στρίβει απότομα το τιμόνι και εκτρέπεται της πορείας του προς τα αριστερά.

Άλλη κάμερα καταγράφει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένα άλλο όχημα από την αντίθετη κατεύθυνση, που σίγουρα ο οδηγός του είδε την εκτροπή του οχήματος του Δημήτρη. Κινείται με μικρή ταχύτητα, σταματάει στο σημείο, ανάβει αλάρμ, κάποιος διακρίνεται να περνάει από τα πίσω φώτα του αυτοκινήτου, να ελέγχει τον χώρο εκτροπής, σε λίγο να επιστρέφει, να μπαίνει στο αμάξι και να φεύγει χωρίς να αναπτύξει ταχύτητα. Ο οδηγός του δεν ειδοποίησε ούτε την αστυνομία ούτε το ΕΚΑΒ.

Περίπου ένα τέταρτο μετά το συμβάν, το όχημα που έριξε χωρίς κανέναν προφανή λόγο τη δέσμη φωτός στον Δημήτρη και τον έβγαλε από την πορεία του, εξέρχεται από το πάρκινγκ με χαμηλή ταχύτητα και φεύγει κατευθυνόμενο προς την Ελευθερούπολη, χωρίς να σταματήσει στον χώρο της ανατροπής.

«Θέλουμε την αλήθεια…»

«Δεν είναι ένα απλό δυστύχημα», είπε στο «Τούνελ» ο Θανάσης Σωτηρίου, μιλώντας από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο γιος του. Ο ίδιος είναι πεπεισμένος πως κάτι περισσότερο κρύβεται πίσω από το τραγικό συμβάν που βύθισε σε θλίψη την οικογένεια του.
«Ψάξαμε τις κάμερες όλων των εγκαταστάσεων στην περιοχή. Κάποιοι μας βοήθησαν και κάποιοι όχι. Καταφέραμε και βρήκαμε ένα σημαντικό υλικό που θα πρέπει να αξιολογηθεί. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος και γιατί θα ήθελε να του κάνει κακό. Ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια…» ανέφερε φανερά συγκινημένος.

Η ρεπόρτερ του «Τούνελ» μίλησε με τον άνθρωπο που λίγο μετά τις έξι το πρωί ειδοποίησε τις Αρχές.

Ο υπάλληλος υδραγωγείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σημείο εκτροπής, είπε πως ο συνάδελφος του μόλις είχε τελειώσει τη βάρδια του και έφευγε όταν είδε το αμάξι του Δημήτρη. Του είπε να πλησιάσει για να δει τι είχε συμβεί, γιατί εκείνος φοβόταν λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε. Όταν πήγε στο σημείο αντίκρισε το πτώμα του άτυχου νέου έξω από το αυτοκίνητο στο έδαφος και αμέσως ειδοποίησε την Τροχαία και το ΕΚΑΒ.

Όπως εξήγησε θα ήταν αδύνατον για κάποιον που δούλευε εκείνη την ώρα μέσα στο υδραγωγείο να αντιληφθεί τι έγινε έξω στον δρόμο, λόγω του έντονου θορύβου των μηχανημάτων.

«Ο Δημήτρης δεν έχει φύγει, είναι μαζί μας…»

Στο υπνοδωμάτιο του Δημήτρη, ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει… Φωτογραφίες, ενθύμια και ρούχα του προσεκτικά κρεμασμένα σαν να πρόκειται να τα φορέσει…

dimitris

Η μητέρα του Ελένη, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πως έφυγε από τη ζωή τόσο πρόωρα πριν προλάβει να εκπληρώσει τα όνειρα του.

Τον περιέγραψε σαν ένα ανοιχτόκαρδο και κοινωνικό νέο με ήθος, που από μικρός ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Ένας τραυματισμός του στέρησε την εισαγωγή του στην Γυμναστική Ακαδημία και αποφάσισε να σπουδάσει στη Νομική. Φιλότιμος και ανεξάρτητο πνεύμα , παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν περιστασιακά σαν σερβιτόρος.
Τραγική ειρωνεία: Τη νύχτα που έχασε τη ζωή του σταμάτησε από την δουλειά του σε ταβέρνα της Καβάλας για να ξεκουραστεί, πριν ξεκινήσει άλλη καλοκαιρινή εργασία.

Εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα οι γονείς του είχαν ξυπνήσει ανήσυχοι γιατί δεν είχε επιστρέψει στο σπίτι. Τον καλούσαν στο τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό. Δεν θέλησαν να βάλουν κακό στο νου τους . Πίστευαν πως είχε κοιμηθεί σε κάποιον φίλο στην Καβάλα.

Όταν νωρίς το πρωί κάλεσαν τον πατέρα του από την Τροχαία για να του ανακοινώσουν πως συνέβη ένα δυστύχημα, ο χρόνος σταμάτησε.
«Μέχρι να φτάσουμε στο νοσοκομείο παρακαλούσα να έχει τραυματιστεί σοβαρά και όχι να έχει καταλήξει…» είπε η τραγική μάνα.
Μ’ ένα τεράστιο γιατί στο μυαλό και την ψυχή τους, άρχισαν να ψάχνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης. Όσο έψαχναν τόσο απομακρύνονταν από το ενδεχόμενο του δυστυχήματος.

«Η Αστυνομία δεν επεξεργάστηκε το υλικό που βρήκαμε από τις κάμερες ασφαλείας. Τους παρακαλούσαμε επτά μήνες. Μετά αποφασίσαμε να κινηθούμε νομικά. Η υπόθεση βρίσκεται στον Εισαγγελέα και είναι σε εξέλιξη. Το μόνο που ζητάμε είναι να μάθουμε την αλήθεια για το παιδί μας», κατέληξε συγκινημένη.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο με μαθητικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Δραματικές εξελίξεις: «Όχι» Ερντογάν στον Πούτιν για απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

Αυτό είναι το νέο υπερόπλο της Ελλάδας: Οι γαλλικές φρεγάτες αλλάζουν τα δεδομένα στο Αιγαίο